Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 19. mars 2003 kl 21.00 Niern: Palookaville

Velkommen til Krøkkestad

De tre vennene Jerry, Russ og Sid drømmer om rask rikdom, men å foreta et ran er ikke enkelt (Foto: Warner Bros)
De tre vennene Jerry, Russ og Sid drømmer om rask rikdom, men å foreta et ran er ikke enkelt (Foto: Warner Bros)
Det kreves en viss kvalitet og finesse når en vil utføre det perfekte ran. Både dyktighet, timing og en bombesikker plan er viktig. Det burde noen ha fortalt de tre vennene som holder på å bryte seg inn i en gullsmedforretning for å få med seg en haug med juveler.

Velkommen til ”Krøkkestad” med en befolkning på tre personer. Jerry (Adam Trese), Russ (Vincent Gallo) og Sid (William Forsythe) har vært venner nesten hele livet. De møtes på den lokale kafeen og diskuterer livet med vedvarende frustrasjon. Ting må bare ordne seg for de tre velmenende og arbeidsløse vennene.

Den perfekte forbrytelse
Over tonnevis med kaffe legges den ene planen om rask rikdom etter den andre, men ingenting skjer. Den guddommelige inspirasjonen inntreffer endelig, og de bestemmer seg for å rane en armert pengetransport som blir passet på av en gammel vakt. Den perfekte forbrytelse, med andre ord.

Men trioen får et problem som vordende kriminelle. De vil jo egentlig fortsatt være kjekke gutter, det er bare det at litt ekstra gryn ville hjelpe på situasjonen hjemme.

Jerrys kone, Betty (Lisa Gay Hamilton) er den lille familiens eneste kilde til inntekt. Men den henger i en tynn tråd på grunn av Bettys amorøse sjef, som snart mister tålmodigheten med Bettys standhaftige avvisning.

Russ bor hjemme hos moren sammen med søsteren sin og hennes sjåvinistiske politi-ektemann. Hans eneste fluktmulighet er å klatre inn vinduet til naboleiligheten for å treffe Laurie (Kim Dickens). Her får Russ kjærlighet og mulighet til å drømme om et bedre liv et sted i California.

Sid er full av lojalitet overfor sine to frynsede kompiser, men når Enid (Bridget Ryan) entrer scenen, forstyrrer det planen om en karriere som tyv.

Toskete fyrer
Planen må uansett gjennomføres, og det er nå eller aldri. Alt er gjennomprøvd. Men livet i ”Krøkkestad” er uforutsigbart og akkurat når våre venner tror de er fullbefarne forbrytere, blander skjebnen seg inn i sakene. Ingen plan er bombesikker. Og det hjelper ikke akkurat på tingenes tilstand at det er tre skikkelig toskete fyrer som holder våpenet.

Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel ”Palookaville”
Regi Alan Taylor
I rollene Adam Trese, Vincent Gallo, William Forsythe, Gareth Williams
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83