Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. november 2012 kl 20.15 Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

I et fraflyttet fiskevær


I Meløyvær i Troms bor en eldre kvinne helt alene. Olaug Pettersen heter hun og hun er en av dem vi møter i høstens runde av TV-suksessen der programleder Oddgeir Bruaset presenterer inspirerende personligheter som bor langt utenfor allfarvei.

Olaug Pettersen bor helt alene i et fraflyttet fiskevær lengst i nord i Bjarkøy kommune i Troms. I løpet av fire år har hun mistet tre av sine aller nærmeste. Mannen døde av helseplager, mens begge sønnene omkom i hver sin ulykke på havet. Alle tre ligger på kirkegården i Meløyvær og det er disse tre gravene som binder Olaug til stedet. Men Olaug har kjempet seg gjennom motgangen og finner nå glede i hverdagen.

Om serien
Dette er den tiende sesongen av tv-suksessen «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Og den folkekjære programlederen Oddgeir Bruaset har nok en gang funnet frem til herlige einstøinger og personligheter langt utenfor allfarvei. Denne gangen drar han blant annet på besøk til et fraflyttet fiskevær i Meløyvær, en veiløs fjellgård på Fosen, Skrepprud i Numedal, Brattværet på Nordmørkysten og Listøl i Åseral i Vest-Agder.

Norsk dokumentarserie i 6 deler
Egenproduksjon fra NRK Møre og Romsdal
Programleder: Oddgeir Bruaset
Pressekontakt: Silje Marie Lien tlf: 97 52 52 87
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf: 815 65 900