Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. september 2011 kl 22.30 Folk i farta

Verdensborgere med norske røtter


Den humoristiske dokumentarserien "Folk i farta" ble første gang sendt på NRK vinter/våren 2001. Programleder Alex Rosén er tilbake og har igjen reist verden rundt og møtt nordmenn som har valgt et litt annet liv enn de fleste andre her hjemme.

Tidligere har Rosén møtt både isbjørner og pornostjerner, legendariske seilere og kokainfarmere. Programserien har et humoristisk preg og er laget i roadmovie-stil.

Kunstner med drøm
I første episode går turen til Alex Rosén til Romania. Kunstneren Harald Medbøe er dypt engasjert i Romfolkets skjebne og sammen legger de ut på en roadtrip fra Auschwitz til Bucuresti. De møter Romfolkets Elvis og havner i trøbbel med Ukrainsk grensepoliti.

Kjendiser og jegere
I sesong tre får vi nok en gang møte mennesker med spesielle interesser og et stort engasjement. Krabbefisker Sig Hansen fra Discovery Channel er aktuell som båten "Crabbie" i Pixar-filmen "Cars 2". Vi møter også den norskættede pastoren Bob Larson som er eksorsist i USA, jegeren Øyvind Christensen som tar Rosén med på bøffel- og krokodillejakt i Mosambik og andre norske verdensborgere med en veldig god historie å fortelle.

Familieunderholdning i 8 deler.
Aldersgrense 11 år.
Programleder er Alex Rosén.
Premiere 13.september.
Produsert av NRK (2011)
Pressekontakt: Aesha Ullah, 41414653 / 23049375.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900