Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 13. juni 2006 kl 22.25 Seks fot under

Testamentet

Avdøde Nathaniel Fisher (Richard Jenkins) har fortsatt råd å gi sin sønn, Nate (Peter Krause). (Foto: HBO)
Avdøde Nathaniel Fisher (Richard Jenkins) har fortsatt råd å gi sin sønn, Nate (Peter Krause). (Foto: HBO)
Tiden er kommet for opplesing av Nathaniel Fishers testamente, og det skjuler flere overraskelser.

Familien Fisher får seg en overraskelse da Ruth arver kontanter, aksjer og forsikringspenger fra ektemannen, mens Nate og David får begravelsesbyrået. Claire får penger til universitetsutdannelse, men vurderer å bruke pengene til noe helt annet.

I kveldens episode av "Seks fot under" dør en ektemann og far i en drukningsulykke i et basseng. Tilbake sitter enken med et småbarn og ingen penger til å dekke begravelseskostnadene. Nate tilbyr seg å leie en dyr og flott kiste og kremere liket etter minnestunden. Men loven sier at en brukt kiste ikke kan selges på nytt…

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder

På selveste julaften blir livet til familien Fisher snudd opp ned på en ganske brutal måte. Nate kommer hjem i ferien bare for å oppdage at faren er blitt drept i en bilulykke. Han må ta seg av sin kontrollerende mor, Ruth, som har hatt et sidesprang, sin homofile bror, David og lillesøsteren Claire som mottar nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika. Nå må de i fellesskap finne ut hvem som skal drive familiebedriften som er et begravelsesbyrå, videre.

Manusforfatter og produsent er Oscarvinner Alan Ball ("American Beauty"). "Seks fot under" er produsert av Warner Bros på oppdrag fra HBO, den amerikanske TV-stasjonen som har stått for noen av de mest kontroversielle og kritikerroste TV-seriene de senere år, bl.a. "Sopranos", "Sex og singelliv" og "Krigens brorskap".

"Seks fot under" har vunnet mange priser, deriblant Emmy og Golden Globe.


Amerikansk dramaserie
Orginaltittel: Six Feet Under
Produsent: Warner Bros. for HBO
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900