Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. februar 2012 kl 20.15 Fjellfolk

Bli med til fjells!


I serien "Fjellfolk" møter vi menneske som ikkje skil seg så mykje frå den jamne nordmann, men som treng fjell, vidder og luft rundt tankane for å kjenne at livet er godt.

Frå i kveld kan du over fire episodar bli kjend med menneske som meiner det å koma seg ut i det fri er det vikigaste i livet. Dei ofrar mykje anna for å lytte til det dei fleste nordmenn har djupt inni seg – dragninga mot fjell og fri luft.

I serien møter vi fire personar og ein famlilie i kvar episode. Nokre av dei lever av å vere i fjellet, andre lever berre for det.

Fjellfolka er:
• Kjell Nyøygard (41) – Reinsgjetar, fjellførar og jeger med eit livslangt kjærleiksforhold til Jotunheimen og heimefjella sine i Lom.
• Sigrid Henjum (28) – kajakkpadlar, klatrar, skiløpar, kokk, jeger og eventyrar. Likar å leike der der er kaldt, bratt, høgt og luftig.
• Solbjørg Kvålshaugen (46) – hjarte, sjel og vertinne på turisthytta Fondsbu på Eidsbugarden.
• Familien Krüger/Getsch – Ralph (40), Katja (38), Ronja (10) og Svenja (4) har flytta til Norge frå Tyskland på leiting etter frisk luft og det gode liv. Dei meiner dei har funne det.
• Andreas Haslestad (38) – ein av norges mest etterspurte førarar på fjell, snø og bre. Familiemann som gjer det han kan for å vere ein god far i eit omflakkande tilvære.

Vi følgjer dei frå seinsommar til vinter, gjennom utfordringar, uver, små gleder, store adrenalinrush og slåande naturopplevingar.

Ikkje alt går som planlagt, og i fjellet kan mykje gå på tverke, men det viktigaste for dei er uansett å kome seg ut. Til bålrøyk, utallige høgdemeter, utsikt og nedfartar i mange variantar.

Vi ser også korleis dei balanserer liva sine, for alle har i større og mindre grad eit heimeliv dei må ta omsyn til.

Eigenproduksjon
Prosjektleiar: Roy Raasholm Fauske
Kontaktadresse presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900