Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. desember 1999 kl 19.55 Nr. 13: Blomster og bier

Nr. 13: Blomster og bier (ttv)


NRK1 lørdag 11. desember kl 19.55
Nr. 13 (5:5) Blomster og bier

En skikkelig mannfolkprat

Før eller siden må enhver sønn få skikkelig beskjed om hvordan menneskelivet oppstår. Og hvem er bedre egnet til å forklare sånt enn ens egen far? Endelig skal Tobias få greie på alt han lurer på, men ikke tør å spørre om.
Roger oppdager at Tobias ikke er så interessert i siste nummer av Donald. Guttungen har plutselig fått det for seg at sex og samliv er det helt store. Damebladene er fulle av såkalte tester, hvor man finner ut om man passer sammen med partneren, og Tobias foretar en liten prøvetest på herr Skau.
Roger tar affære og bestemmer seg for å sette Tobias inn i livets mysterier, særlig de som foregår mellom mann og kvinne. Men Tobias vet allerede en god del, han, for det har han hørt av frøken på skolen.
Herr og fru Skau skal snart feire gullbryllup, men herr Skau har plutselig fått kalde føtter etter at han bare fikk 18 poeng i samlivstesten i damebladet...

Om serien
I denne situasjonskomedien møter vi blant andre ekteparet Skau (Aud Schønemann og Helge Reiss). Den eiegode fru Skau er gårdens sosiale midtpunkt, og har alltid vaffelrøren og kaffekannen klar når det trengs.
Nordlendingen Unn-Berit (Marit A. Andreassen) er en rastløs lærer i 30-årene, på evig jakt etter alt som kan gi livet mening. Hun bor sammen med den litauiske jazzmusikeren Leck (Hans Rønningen).
Roger (Geir Kvarme) er seriens \"motor\". Han er jevnaldrende med Unn-Berit, og fraskilt weekend-pappa, tidligere drosjesjåfør og noe arbeidssky.
Ahmed (Behruz Arshi) er gårdens iherdige vaktmester. Han er konstant overarbeidet, og hans evige strev står i grell kontrast til Rogers dårlig kamuflerte arbeidsvegring.
Tobias (Tobias Wienskol Fosheim) er Rogers sønn. Han bor hos sin mor på Jæren.
\"Nr. 13\" er skrevet av Andreas Markusson og instruert av Bo Hermansson.

NRK1 lørdag kl 19.55

Bilde (via Scanpix/Internett)
Herr Skau (Helge Reiss) begynner å tvile på om han passer sammen med fru Skau...(Foto: Per Løchen/Scanpix)

Egenprodusert situasjonskomedie
Ved Bo Hermansson og Grete Rypdal
Med bl.a. Aud Schønemann, Helge Reiss og Geir Kvarme
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83