Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. februar 2005 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Mørke forbindelser

En voldsom eksplosjon ryster steinbruddet utenfor Aidensfield. (Foto:Yorkshire TV)
En voldsom eksplosjon ryster steinbruddet utenfor Aidensfield. (Foto:Yorkshire TV)
Lord Ashfordly lukter lunta da utbyttet fra det lokale steinbruddet minsker drastisk. En ny alarmsentral skal åpnes i nærliggende Fylingsdale. Og forsvarsministeren er ventet til innvielsen.

Lorden har aksjemajoriteten i steinbruddet High Rigg, og nå lurer han på hvor overskuddet fra driften blir av. Han kaller inn verksmester Briggs og forhører ham om eventuelle uregelmessigheter ved verket.

En spansk en
Det går rykter inne i Aidensfield om at Copley, den nye lastebilsjåføren i High Rigg, er ute på prøve etter å ha sonet en fengselsdom i Spania.

Mike og Bellamy legger seg på hjul, og snart oppdager de at Copley driver med både det ene og det andre.

Lord Ashfordly hyrer inn Blaketon som sin etterforsker. På en tur forbi High Rigg ser Blaketon at lastebilsjåføren og verksmesteren har noe for seg med lastevekta i steinbruddet.

Varsku her
En dag melder formannen på verket fra om at sprengstoff er forsvunnet fra lagret. Og da Blaketon en kveld sniker seg inn på verksmesterens kontor for å sjekke bokføringen, går steinbruddet i lufta.

Samme kveld er forsvarsministeren med på toget til Aidensfield etter å ha åpnet alarmsentralen i Fylingsdale. Overbetjent Merton gjør anskrik da han oppdager at verksmester Briggs er på vei med bil mot jernbanestasjonen.

I bagasjerommet på verksmesterens bil ligger en stabel med usikret dynamitt –.


Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2002)
Originaltittel: Heartbeat , (sesong 12)
Kveldens episode: For Whom The Bell Tolls
Produsert av: Yorkshire Television
Med: Jason Durr, Duncan Bell, David Lonsdale, Peter Benson, William Simons, Tricia Penrose, Derek Fowlds, Geoffrey Hughes
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57