Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 31. desember 2005 kl 20.45 Niern: For Love of the Game

Sporten og livet

Kevin Costner som baseballspilleren Billy Chapel (Foto: Universal)
Kevin Costner som baseballspilleren Billy Chapel (Foto: Universal)
Billy Chapel er en suksessrik baseballspiller som nå må se i øynene at karrieren er på hell, og at mange av livets store øyeblikk har gått ham hus forbi på grunn av kjærligheten til spillet og ønsket om berømmelse.

Chapel (Kevin Costner) tvinges til å se tilbake på prioriteringer han har gjort i livet når han står overfor uventete omstendigheter . Ikke bare opplever han å bli solgt, etter tjue år som Detroit Tigers’ hjerte og sjel – hans livs kjærlighet, Jane Aubrey (Kelly Preston), forlater ham også.

På et stadium, omringet av fans, står han alene som pitcher i en av de beste kampene i hele sin karriere. Men tankene dreier seg om retningen livet hans har tatt. Chapel innser at han må ta noen alvorlige avgjørelser – avgjørelser som ikke bare vil ha betydning for hans framtid som idrettsmann, men også som menneske.

Om filmen
Filmen er basert på boken med samme navn av Michael Shaara. "For Love of the Game" brakte for øvrig Kevin Costner tilbake til baseballens verden etter suksessen med filmene "Bull Durham" i 1988 og "Field of Dreams" i 1989.

Amerikansk drama (1999)
Originaltittel; "For Love of the Game"
Med Kevin Costner, Kelly Preston, John C. Reilly, Jena Malone, Brian Cox
Regi: Sam Raimi
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78