Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. desember 2003 kl 18.40 Prinsessen i Eventyrriket

Eksotiske eventyr fra prinsessen

Prinsesse Märtha Louise leser i kveld det vietnamesiske eventyret
Prinsesse Märtha Louise leser i kveld det vietnamesiske eventyret "Den vidunderlige blomsten." (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Prinsesse Märtha Louise leser i kveld det første av to eventyr som NRK1 sender i julen. Denne gangen har Prinsessen hentet eventyr langt fra våre breddegrader. "Den vidunderlige blomsten", som vi får høre i dag, er fra Vietnam og forfatter er ukjent.

NRK har sendt 10 programmer i serien "Prinsessen i Eventyrriket". Nå er det altså laget to nye programmer som vi kan glede oss over i kveld og lørdag 27. desember.

Et kjærlighetseventyr
Den første fortellingen er et aldri så lite kjærlighetseventyr. Det handler om en ung mann som heter Do Lam. Hver dag står han opp og går til sitt arbeide i en steinete åker. Det er varmt og solen steker.

En dag vokser det opp en vakker blomst blant steinene, en blomst med hvitrøde blomsterblader som skinner som perler. Plutselig begynner de små bladene å synge. Do Lam blir så glad for han føler at blomsten synger for ham. Men en dag, når han kommer på jobb, har et villsvin tråkket på blomsterstilken. Do Lam bestemmer seg for å ta med blomsten hjem, slik at den er i sikkerhet.

Hjemme hos Do Lam fyller blomsten huset med glede og sang. Så skjer det et mirakel. Ut av den ene knoppen kommer en stor blomst, og i blomsterskålen sitter en yndig pike i snøhvit kjole. Hun synger for Do Lam. Piken blir hans kone, og velstand kommer til Do Lam. Men så skjer det noe med ham…

Animasjonen i programmet er laget av Qvisten AS, og fotograf i programmet er Arne Borsheim.

NRK Barne- og ungdomsavdelingen
Programleder: Prinsesse Märtha Louise
Prosjektleder: Grete Høien
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 90158212