Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 6. mars 2006 kl 20.05 Presidenten

Valgets dilemma

Fru Helen Santos (t.v.) lytter til kongressmedlem Matthew Santos’ tale sammen med Josh, Ned og Karis. (Warner Bros.)
Fru Helen Santos (t.v.) lytter til kongressmedlem Matthew Santos’ tale sammen med Josh, Ned og Karis. (Warner Bros.)
Fire utfordrere har meldt seg på til demokratenes landsmøte. De ønsker alle å bli valgt til det demokratiske partiets presidentkandidat.

Da demokratenes landsmøte starter, er listen krympet til bare fire utfordrere: Visepresident Russel, kongressmedlem Santos og tidligere visepresident Hoynes. Fjerdemann, Baker, har trukket seg da landsmøtet starter.

Å leve eller dø
Samtidig må presidenten ta en avgjørelse som kan gå på den nasjonale sikkerheten løs.

Et sted ute i verdensrommet er rominstallasjonen International Space Station sprunget lekk. Den mister surstoff, og livene til de tre astronautene om bord er alvorlig truet.

Enten kan Bartlet sende ut et romskip, men risikerer da å sette den nasjonale sikkerhet på spill fordi romskipet er en forsvarshemmelighet, eller også kan han la astronautene dø.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: 2162 Votes
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Alan Alda, Jimmy Smits, John Spencer, Moira Kelly og Bradley Withford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

LENKER
  • Les mer: 
  • Les mer: