Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 21. mars 2008 kl 21.15 Film: Maverick

Gambling, kjærlighet og ran


"Maverick" er en fartsfylt western med Mel Gibson i tittelrollen (Foto: Warner Brothers)
Det slu gambleren Bret Maverick er på vei til tidenes største pokerturnering i St. Luis. Men han mangler 3000 dollar i adgangspenger, og gjør alt han kan for å skaffe dem til veie.

Gevinsten er gedigen, en halv million dollar, og mange drømmer om å vinne turneringen. Maverick (Mel Gibson) blir sett på som en farlig konkurrent, og enkelte tar uhederlige midler i bruk for å stoppe ham. Maverick selv har heller ikke til hensikt å skaffe adgangspengene på ærlig vis, og planlegger å lure dem fra småspillere.

Blant dem er den tilsynelatende uskyldige Annabelle Bransford (Jodie Foster) og den tøffe Angel (Alfred Molina). Ingen av dem er særlig glad for å tape, og saken tar en komplisert vending når lovens lange arm blander seg borti tingenes tilstand. Sheriffen Zane Cooper (James Garner, som for øvrig spilte Maverick i den originale tv-serien)..

Filmen byr på flere ville forfølgelsesscener, intrikate svindelopplegg og tøffe skuddoppgjør. Men dette forhindrer ikke at Maverick og Annabelle også får tid til andre sysler på veien.

Om filmen
"Maverick" var manusforfatteren William Goldmans første western siden "Butch Cassidy and the Sundance Kid".

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk western (1994)
Originaltittel: "Maverick"
Med: Mel Gibson, Jodie Foster, James Garner, Graham Greene, James Coburn
Regi: Richard Donner
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78