Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. august 2005 kl 23.10 Detektiv Jack Frost

Lønnlig sannhet

Jack Frost begår en av de verste tabbene i sin karriere. (Foto: Yorkshire Television)
Jack Frost begår en av de verste tabbene i sin karriere. (Foto: Yorkshire Television)
Det verste er når sannheten er skjult. Spesielt om den er å finne innen politiets egne rekker, erfarer detektiv Jack Frost. Han begår en av de verste tabbene i sin karriere.

Jack Frost får en uvanlig oppgave i kveld. Han skal gi all den beskyttelse han kan til et hovedvitne i en narkotikasak. Vitnet og hennes lille sønn er plassert i et såkalt "safe house".

I et av Frosts ubetenksomme øyeblikk slår en torpedo til mot det kvinnelige hovedvitnet, og som en konsekvens omkommer en politibetjent. Vitnet klarer seg.

Den politiet pågriper som mistenkt for ugjerningen, viser seg å ha et vanntett alibi. Jack Frost får en uhyggelig innskytelse: Det befinner seg en forræder i politiets rekker!

Mer om serien
"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminalserie (2001)
Originaltittel: A Touch of Frost (Series 10, ep. 1:3 – "Hidden truth")
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Regi: Roger Bamford
Produsent: Yorkshire Television
I rollene: David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, John Lyons, Bill Stewart, Arthur White, James McKenna, David Blair, Philip Jackson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57