Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 9. april 2009 kl 18.00 Paven

Jon Voight som pave Johannes Paul II

Jon Voight som Johannes Paul II i
Jon Voight som Johannes Paul II i "Paven" skjærtorsdag og langfredag, NRK2. (Foto: Lux Vide)
Karol Jozef Wojtyla var det polske døpenavnet til mannen som i mer enn et kvart århundre virket som den øverste representant for den katolske kirke. I det amerikanske fjernsynsdramaet "Paven" ser vi Johannes Paul II i skuespiller Jon Voights skikkelse.

Johannes Paul IIs pavegjerning var så absolutt preget av dramatikk, og det var ikke bare på grunn av hans store engasjement for menneskelig verdighet. Å bli skutt ned midt i utøvelsen av sitt kall på St. Petersplassen mens kameraene går, kan neppe bli mer dramatisk.

Kardinalkappen
I første del av "Paven" følger vi Karol Jozef Wojtyla på hans vei fra katolsk prest til å bli erkebiskop i Krakow. Lenge tok myndighetene erkebiskopen for å være en ufarlig intellektuell. Men da Vatikanet utpekte Wojtyla til kardinal, begynte han å bli en torn i siden på dem. Og snart hadde hele verden fått øynene opp for den stridbare polske kardinalen.

Tilleggspoeng
I det todelte fjernsynsdramaet fremstilles pave Johannes Paul II av Jon Voight. At Karol Jozef Wojtyla som ung mann før krigen selv reflekterte på å bli skuespiller, kommer som et tilleggspoeng.

Amerikansk drama i to deler (2005)
Originaltittel: Pope John Paul II
Produsert av: Lux Vide
I rollene: Jon Voight, Cary Elwes, James Cromwell, Ben Gazzara, Christopher Lee, Daniele Pecci, James Cromwell, Victoria Belvedere
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900