Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

SUPER lørdag 1. desember 2007 kl 18.30 Gaven

Ny reality-serie

Tre venninner og en drøm: I midten står Nora som har vært alvorlig syk. Venninnene Maria (tv) og Mina (th) har overrasket henne med en profesjonell photoshoot og motvisning sammen med Kathrine Sørland. (Foto: Dag Myrestrand)
Tre venninner og en drøm: I midten står Nora som har vært alvorlig syk. Venninnene Maria (tv) og Mina (th) har overrasket henne med en profesjonell photoshoot og motvisning sammen med Kathrine Sørland. (Foto: Dag Myrestrand)
Gjennom seks lørdager skal vi følge en spesialtrent gruppe som har fått et unikt oppdrag: å hjelpe norske barn. "Gaven" er en ny reality-serie for barn om vennskap og drømmer.

Den spesialtrente gruppen består av Jonas, Ingrid og Mariama, og oppdraget går ut på å hjelpe barn med å overraske en venn som virkelig fortjener det.

Oppdraget har gruppen fått på grunnlag av søknadsvideoer som barn i Norge har sendt inn. Det er nrk.no som har oppfordret barna til å sende inn videoene.

Programserien forteller at det er mange barn rundt i Norge som gjerne vil gjøre noe godt for sine venner.

Hjelp av Katrhine Sørland
I første program vil Maria Sleslås Fjogstad og Mina Rise overraske sin venninne Nora T. Koppang som har vært alvorlig syk.

Nora elsker å kle seg ut, og i dag får hun sin egen profesjonelle photoshoot og motevisning sammen med Kathrine Sørland.

Videre i serien
I program to møter vi Jonas som vil overraske bestekameraten Bjørn-Rikard med en trehytte hvor de kan speide etter ville dyr. De to har ikke sett så mye til hverandre i det siste fordi foreldrene til Bjørn-Rikard skilte seg, og han flyttet fra bygda til skogen.

Uken etter følger vi en annen av historie, den om Phuong og Andrea. Phuong er veldig interessert i arkeologi, og som takk for at hun hjalp Andrea ut av en kjip situasjon i skolegården i første klasse, har Andrea ordnet at de skal få reise til Italia og være med på en ekte arkeologisk utgraving.

I det fjerde programmet er Solveig og Hannah hovedpersonene. Hannah har begynt på ny skole etter en litt ugrei skolestart, og Solveig fra gamleklassen vil overraske henne. Hun tar med Hannah til Langedrag Naturpark, men lite aner Hannah om at hennes nye klasse også er tilstede for å overraske henne med tidenes skoleavslutning.

I femte program møter vi Jonas som er kjempegod til å synge. Han vet ikke at han skal spille inn en plate i studio med proffe musikere – det skal Glenn Fredrik overraske ham med.

Mathilde har alltid drømt om å bo på samme plass som bestevennen sin Mette, og i femte program går drømmen i oppfyllelse. Mette planlegger nemlig i hemmelighet et drømmerom for bestevennen sin hjemme hos seg selv.

Egenproduksjon fra Barn og Unge
Prosjektleder: Sandra Hafsdal, 23 04 29 69, sandra.hafsahl@nrk.no
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf. 911 64 716/23 04 40 79,
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no