Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. november 2004 kl 23.10 Lydverket

Popjente, Island og norske helter

Mona B. Riise har møtt Gwen Stefani. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Mona B. Riise har møtt Gwen Stefani. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I ukens Lydverket møter vi en svært så snakkesalig Gwen Stefani, vi får oppdage hvor mye bra rock Island har å by på, og ikke minst får vi se hvordan de to stillfarende guttene i Kings of Convenience takler det å være skikkelige popstjerner i Italia.

I 17 år har Gwen Stefani spilt med No Doubt. Nå kommer endelig danseplaten det bare står Gwen på, etter at bransjen i årevis har siklet etter at denne markante og sexy frontfiguren skulle prøve seg på egen hånd.

Den første singelen "What you waiting for?" er allerede en hit som går hjem både kommersielt og hos musikkpressen, og på albumet har Gwen fått hjelp fra noen av musikkverdens mest ettertraktede samarbeidspartnere: Neptunes, Linda Perry, Dr.Dre, Dallas Austin og Andre 3000 fra Outkast.

Programleder Mona B. Riise møtte Gwen Stefani i London, som blant annet fortalte om hvor mye hun har grått, om prestasjonsangst og at hun har hatt skrivesperre.

Island rocker
Islandsk musikk er blitt kjent verden over, gjennom artister som Björk, Sigur Rós og Múm. Men den vakre, alveaktige musikken er fullstendig fraværende når Lydverket besøker Reykjavik.

Isteden møter vi Islands største band akkurat nå, det bredbeinte rockebandet Minús. De skal spille inn sitt neste album i USA, og er fulle av stjernearroganse og rockattitude, noe som er rake motsetningen til bandet Botnledja. De er veteraner på den islandske rockescenen, og har levert sjarmerende skranglerock i ti år – også i den islandske Grand Prix-finalen!

Bli med på en interessant reise i Reykjavik rock city samme med Lydverkets Siri Høstmælingen.

Kings of Convenience
Vi har også vært med Kings of Convenience på turné i Italia. Der har de faktisk solgt over 100.000 av den siste platen sin, og låten "Misread" ble årets sommerhit. Da guttene var på turné i høst, ble selveste Musica Auditorium åpnet. Det er Romas største konserthus med plass til 2000 sittende publikummere.

Her hjemme har vi for det meste hørt om krangling og interne stridigheter de siste månedene. I kveldens Lydverket får vi forklaringen på all småkranglingen. Dessuten får vi se hvordan de to stillfarende bergenserne takler popstjernestatusen.


Egenprodusert magasinsending fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad , tlf 23 04 99 18/90 18 36 10

Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer