Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 7. februar 2005 kl 21.20 Niern: Blown away

Actionfilm med bakgrunn fra Irland

Det blir et tøft oppgjør mellom de to gamle kjenningene Ryan Gaerity (Tommy Lee Jones) og Jimmy Dove (Jeff Bridges) (Foto: MGM)
Det blir et tøft oppgjør mellom de to gamle kjenningene Ryan Gaerity (Tommy Lee Jones) og Jimmy Dove (Jeff Bridges) (Foto: MGM)
For 20 år laget irske Jimmy Dove bomber for IRA. Han flyktet til USA, og jobber nå i en desarmeringsenhet i Boston. Det blir farlig både for ham og omgivelsene da den gamle kjenningen Ryan Gaerity kommer til byen etter å ha rømt fra et irsk fengsel.

Gaerity (Tommy Lee Jones) nærer et mangeårig hat til Jimmy (Jeff Bridges), og nå er han ute etter ham. For 20 år siden i Irland var Jimmy, som da het Liam McGivney, Gaeritys læregutt. De konstruerte bomber for IRA, men da Gaeritys bombeplaner gikk ut på å drepe uskyldige sivile, gikk Liam i mot ham, og forpurret hans planer. Resultatet ble at Liam flyktet til USA og skiftet navn til Jimmy, mens Gaerity ble satt i fengsel i Nord-Irland.

Men nå er Gaerity på frifot, og reiser til Boston for å hevne det Jimmy har gjort mot ham. Planen hans er å sprenge så mange bomber forskjellige steder i byen at bombeekspertene blir satt ut av spill. Det endelige målet er å sprenge Jimmys kone (Suzy Amis) og hans stedatter til himmels under en Boston Pops konsert.


Amerikansk action (1994)
Originaltittel: "Blown Away"
Med: Jeff Bridges, Tommy Lee Jones, Lloyd Bridges, Forest Whitaker, Suzy Amis
Regi: Stephen Hopkins
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78