Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 4. august 2010 kl 20.45 Bangla mekaniske verksted

Den lille sorte

Leepu har vanskeligheter med å se hvordan han skal klare å forvandle denne tunge, gamle klumpen på fire hjul til å bli en sexy superbil. (Foto: Discovery Channel)
Leepu har vanskeligheter med å se hvordan han skal klare å forvandle denne tunge, gamle klumpen på fire hjul til å bli en sexy superbil. (Foto: Discovery Channel)
I kveldens episode har Bernie og Leepu fått en gammel London-drosje i hendene. De har tre uker på seg til å gjøre den tradisjonelle, svarte drosjebilen om til en sexy superbil.

Forrige bilprosjekt ble en stor hit, og nå håper gutta ved Bangla mekaniske verksted å gjenta suksessen.

Mister kreativiteten
De sorte London-drosjene er svært ettertraktet. Men til tross for populariteten, klarer ikke Leepu å se hvordan han skal klare å forvandle denne tunge, gamle klumpen på fire hjul til å bli en sexy superbil. Den gamle drosjebilen blokkerer Leepus kreativitet, og Bernie begynner å bli nervøs for både tid og penger.

Om serien
Bli med Leepu fra Bangladesh og Bernie fra England inn på Bangla mekaniske verksted, hvor de blander crazy designvisjoner med mekaniske evner. Mens Bernie tar for seg det praktiske arbeidet, sørger Leepu for kreative sprell – noe som både går Bernie og verkstedet på nervene. Vil den britiske og den bangladeshiske kulturen ende i en front-mot-frontkollisjon, eller vil de to bilfanatikerne klare å skape nye superbiler?

Leepu og Bernie
Leepu lever og ånder for - og drømmer om biler, uansett form, farge og størrelse. Det har han gjort siden han som guttunge for første gang la øynene på en Lamborghini. Han lagde sin første bil allerede som 17-åring og jobber nå som bildesigner. Hjemme i Bangladesh er Leepu blitt et nasjonalt ikon på grunn av sine unike og spektakulære bilkreasjoner.

Bernie derimot, er den praktiske bilmekanikeren som er født med olje i årene. Oppvokst på østkanten i London begynte han å jobbe med biler allerede som elleveåring. Tolv timer hver lørdag sto han og polerte drosjebiler. Ved fylte tretten fikk han praksisplass på et bilverksted, og det tok ikke lang tid før han kjente både innsiden og utsiden av alt fra Ford til Ferrari.

Britisk dokumentarserie i tolv deler (2008)
Produsert av: Discovery Channel
Originaltittel: Chop shop: London garage
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/975 25 287
Publikum bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Les mer