Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. april 2006 kl 21.00 Larry Sanders-show

Opprør og såre følelser

Arthur har vært inne til en liten operasjon, og blir opprørt over forandringene i showet som producervikaren Jonathan Littman står bak. Sjefen for tv-selskapet, Sam Fitsgerald, er derimot fornøyd, noe han forteller Larry.

Jonathan har skrevet et kritisk notat om staben bak showet, og Sam gratulerer ham. Larry ber imidlertid om at Jonathans notat blir holdt unna teamet. Han ber også sjefen om å gå langsomt til verks når det gjelder videre forandringer. Phil stjeler imidlertid en kopi av notatet, og panikken bryter ut blant de ansatte som begynner å frykte for jobbene sine.

Larry prøver å roe gemyttene, men Hank er ikke overbevist om at han har en sikker jobb. Han er urolig over at Jonathan anbefaler en yngre annonsør. Hank bestemmer seg for et yngre image, og skaffer seg en ørering. Hjemme får også Arthur snusen i notatet, og kommer tidligere tilbake på jobb enn han skal.

Hank drikker seg full, og sammen med Arthur stormer han inn til Larry for å protestere. Arthur sier at han har bestemt seg for å si opp. Jonathan innrømmer at det var dumt å skrive notatet, men er samtidig også kritisk til hvordan Larry leder showet. Kort sagt – det er full oppløsning.

Om serien
Hver onsdag utover våren skal vi følge den amerikanske talkshow-verten Larry Sanders både foran og bak kamera. Han er skapt av komikeren, tekstforfatteren og skuespilleren Garry Shandling, som her har blandet fakta og fiksjon på en helt spesiell måte. Shandling spiller selv rollen som Larry Sanders.

Sanders fremstår som en vellykket talkshow-vert, men i virkeligheten er han en svært sammensatt karakter. Han er egosentrisk, men har likevel dårlig selvtillit. Han er sta, men blir ofte vinglete når han får råd fra de underligste kanter. Han er redd for å få sparken av tv-selskapet, men klager stadig over dårlig behandling. Likevel er Larry eneste kaptein på skuta. Med seg har han produsenten Artie, en tøff tv-proff som er både mor, far, venn og manager for Larry, og assistenten Hank, en forfengelig og ikke altfor intelligent person hvis oppførsel medfører mange pinlige situasjoner.

Amerikansk komiserie (1992)
Produsert av HBO
Originaltittel: "The Larry Sanders Show"
Episodetittel: "The New Producer"
Med Garry Shandling (Larry Sanders), Rip Torn (Artie), Jeffery Tambor (Hank), Wallace Langham (Phil), Ian Buchanan (Jonathan) og Bill Applebaum (Sam)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78