Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. oktober 2004 kl 17.00 Salmesus fra Sørlandet

Med nestekjærlighet som tema

Misjonær Konstanse Raen.
Misjonær Konstanse Raen.
Nestekjærlighet er temaet for dette sangmøte i Kristiansand Frikirke. Vi møter Konstanse Raen som har vært misjonær i Kamerun i mange år. Etter ti år hjemme i Norge dro hun tilbake til Afrika i 2000. Hun møtte en helt annen hverdag enn den hun forlot.

Hiv/aids epidemien hadde slått til for fullt, og mange venner og kolleger var borte. Barn hadde mistet sine foreldre, og noe måtte gjøres i kampen mot aids.

- Jeg husker første gang jeg skulle besøke en av hiv/aids-foreningene i en menighet i Rwanda. Jeg gruet meg på forhånd og tenkte: Hvordan skal jeg oppføre meg mot mennesker som går med døden i kroppen? Jeg trodde det ville bli et trist møte, men sjelden har jeg opplevd en forening der menneskene var så gode mot hverandre og bygget hverandre opp gjennom sang, bibellesing, bønn og drama, sier Konstanse som satte i gang å utarbeide en informasjonspakke til bruk i kirkene.

Sang og musikk
I programmet møter vi også Jon Kleveland. Han er sang- og musikkleder i Kristiansand Frikirke, og er kjent inne kristen sang og musikk som komponist, arrangør og dirigent. Han har bak seg en rekke musikkutgivelser.

Pastor Jan Gossner og Anette Strømsbo Gjørv er vertskap under programmet fra Kristiansand Frikirke. Husorkesteret, ledet av Runar Nørsett, inviterer oss til å synge med på både gamle, kjente salmer og nyere allsang.

Egenprodusert religiøst program NRK Fakta
Pressekontakt Anna-Marie Normann tlf 23 04 78 53/907 75 758