Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 29. september 2003 kl 20.05 Koht i kommunen

Dokusåpe fra lokalvalget i Åsnes

Christine Koht dokumenterer lokalvalget i Åsnes kommune på sin egen måte. (Foto: Nicky Twang)
Christine Koht dokumenterer lokalvalget i Åsnes kommune på sin egen måte. (Foto: Nicky Twang)
Trodde du valget var over? Ikke hvis du liker Christine Koht. Hun fulgte lokalpolitikken i Åsnes kommune under forberedelsene til årets lokalvalg. Vi blir med henne på valgstand, sauesanking, kyllingklekkeri og fisking i Finnskogen. Valgforsker Frank Aarebrot tipset Koht om at nettopp denne kommunen kom til å få et svært spennende valg…

Før sommeren lagde Koht skandale på Demokratenes fest hjemme hos partileder Bjørn Benny. Hun badet i vertens basseng, kledde av seg alle klærne og brukte mikrobølgeovnen til å tørke bh-en sin. Den påfølgende mandagen ble ordføreren og Koht enige om at det nok var best at hun forlot Åsnes.

Nå har Koht bedt om unnskyldning, og i første del av serien følger vi henne tilbake til kommunen. For å være helt sikker på at fadesen ikke gjentar seg, har hun laget en helt personlig ”Vær varsom”-plakat med regler om hvordan hun skal oppføre seg. Men før hun kan ta den i bruk, må hun få bygdas tilgivelse.

Om serien
NRKs Christine Koht har tilbrakt valgkampen i Åsnes kommune i Hedmark. Her følger hun partimedlemmene Erling og Bjørn i Norges Kommunistiske Parti (NKP), ordførerkandidat Marit i Senterpartiet (Sp), ordførerkandidat Bjørn Benny og tredjekandidat Unni i Demokratene og ordførerkandidat Kjell i Fremskrittspartiet (Frp) gjennom valgforberedelsene. I tillegg tilbringer hun mye tid på Odd Henriksens konditori i Kaffegata i Flisa.

Dokusåpen sendes i fire deler, og i hver episode får Koht tips av valgforsker Frank Aarebrot om hva hun bør følge ekstra godt med på.

Produsert for NRK av Dropout Productions
Dokusåpe i fire deler
Produsent: Lars Hognestad
Regi: Vibeke Ringen
Programleder: Christine Koht
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252