Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. september 2003 kl 20.30 LørDan

Den store kulturdugnaden

Dan Børge Akerø underholder og jakter på talenter i høstens nye
Dan Børge Akerø underholder og jakter på talenter i høstens nye "LørDan". (Foto: Thomas Bjørnflaten, Scanpix)
Lørdagskveldens ukronede konge, Dan Børge Akerø, er tilbake med et forrykende nytt show. Det blir bred underholdning med blant annet gjester, artister og humor – og ikke minst en voldsom kulturdugnad for unge utøvere i mange kategorier.

Første del av det 70 minutter lange programmet er viet gjester og artister i kjent talkshow-stil. LørDans første musikalske gjest er plateaktuelle Kurt Nilsen. Kurt vant TV 2s "Idol"-konkurranse, og i kveld får han se hvordan det går med utøverne i "Kjempesjansen"! Onsdag 24. september starter Kurt sin norgesturné med en konsert i Grieghallen i Bergen.

Kjempesjansen
Andre del er "Kjempesjansen", som er navnet på konkurransen der unge, uetablerte utøvere får muligheten til å vise seg frem og sanke støtte direkte fra folket.

I vår gikk redaksjonen bredt ut og oppfordret artister i vid forstand til å melde seg på audition. Responsen var overveldende. Gjennom kulturskolesystemet fanget "Kjempesjansen" opp 800 søkere fra Tromsø i nord til Oslo i sør. Bare 36 har gått videre til programserien.

I hvert program konkurrerer fire utøvere, med en stor finale i det tiende og siste programmet.

De håndplukkede deltakerne fra hele landet er blant de ypperste innen sang, musikk, dans og komikk. Seerne får en kjempesjanse til selv å løfte fram neste generasjons superstjerner ved noen enkle tastetrykk på telefonen. Det koster kr 4,50 per stemme, og kr 3,00 går direkte til artistene. NRK tjener ingenting på denne tjenesten.

Deltager nr 1: Dirty Boots
Band – Country/Country - rock fra Fosen i Sør-Trøndelag

Børge Rømma (22), Vokal, gitar
Arnfinn Roten (26), El-gitar
Per Tommy Roten (19), Steelgitar
Frode Nygård (26),Bass, kor
Truls Hvalrygg (29), Slagverk

Bandet har spilt sammen i fire år, mest country-rock-låter av bl.a. Garth Brooks og Alan Jackson. Dirty Boota har turnert rundt i Midt-Norge, og 22. september gir de ut CD på Tylden & co med hovedsaklig eget materiale.


Deltager 2: Catharina Chen (18)
Fiolinist fra Oslo

Catharina Chen er elev hos Stephan Barrat-Due i Oslo, og begynte å spille fiolin da hun var fem år gammel. Chen har spilt hos flere store fiolinister og professorer rundt i verden. Hun debuterte på TV bare ni år gammel, og har mottatt flere stipender, diplomer og priser både nasjonalt og internasjonalt. Under Holmenkollkonserten 2002 var hun solist med Oslo Filharmoniske orkester, og Chen har dessuten spilt med en rekke profesjonelle orkestrene i Norge.

Deltager 3: Mari Eriksmoen (20) fra Ski og Ina Kringlebotn (19) fra Kråkstad
Klassisk sang

Mari Eriksmoen og Ina Kringlebotn har opptrådt siden førskolealderen og er to allsidige musikalske unge talenter. Begge studerer klassisk sang på Norges Musikkhøgskole, og begge er sangelever hos 1. amanuensis Barbro Marklund og tar innimellom timer hos Solveig Kringlebotn og den engelske sangpedagogen David Harper. Mari har spilt fiolin, trompet og piano og har hatt flere hovedroller i oppsetninger i diverse barne- og ungdomsteater. Ina spiller piano, gitar og el. bass og har hatt flere sangsolistoppdrag og sentrale roller i Ski-revyen.

Deltager 4: SIAMSA – Bergen Irish Dancers
Dansegruppe fra Bergen og Bømlo

Gunn Merethe Jakobsen, Randi Iren Møgster, Hanne Larsen, Karoline Barra Kvinge,
Tiril Salhus Røed og Christel Linn Meidell Klette, alle i alderen 14-33 år, danser irsk folkedans- Riverdance. Dansegruppa "Siamsa – Bergen Irish Dancers" ble dannet i 2000 i kjølvannet av de irske danseshowene "Riverdance" og "Lord of the dance"
Jentene har holdt oppvisninger i mange sammenhenger, bl.a. under TV2’s "Gullruten i Bergen i 2003.

NRK underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Kerstin Asplund, kerstin.asplund@nrk.no
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364,