Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 26. januar 2005 kl 19.25 Eg er Alan Partridge

Partridge på lufta igjen

Alan Partridge tjener til livets opphold i Radio Norwich, mens han drømmer om comeback på tv.
Alan Partridge tjener til livets opphold i Radio Norwich, mens han drømmer om comeback på tv.
Onsdager blir det et gjensyn med den fallerte BBC-programlederen Alan Partridge som er mest kjent for sin evne til å fornærme folk i øst og vest. Etter et kort intermesso som tv-kjendis er han nå degradert til programleder i radio.

Komikeren Steve Coogan er tilbake på NRK2 som sitt alter ego Alan Partridge. Nå bor han på et deprimerende motellrom etter at kona har forlatt ham og kjemper desperat for å gjenreise sin stjernestatus. Han har et helt urealistisk selvbilde og prøver å surfe videre på sine tidligere "suksesser" som "Kjære publikum: Ta godt imot…", et talkshow på BBC TV.

Figuren Alan Partridge er et stilmessig ikon. Klesstilen kan lettest karakteriseres som "tilfeldig sporty", med grå bukser, høyhalset genser og blazer. Håret er fønet med sideskill, og prikken over i-en er noen dråper Old Spice. Hans varemerke som programleder er at han fornærmer sine gjester etter tur og er mest opptatt av å være i rampelyset selv.

Denne serien er sendt en gang tidligere, men NRK2 kommer til å fortsette å sende serie to i tillegg.

Første episode
Alan Partridge er degradert til programleder for BBC Radio Norwich, men har ikke gitt opp håpet om å få tilbake jobben som talkshow-vert for BBC TV. I dag skal han i et møte med en av programsjefene og har store forventninger til utfallet av møtet.

Nå arbeider Alan Partridge for Radio Norwich, men har ikke gitt opp håpet om å få godtatt en ny tv-serie hos BBC. I den første episoden skal han ha et siste møte med den presisjetunge tv-kanalen, og det er et møte han ser frem til.

Britisk komiserie (1997)
Originaltittel: "I’m Alan Partridge"
Kveldens episode: A Room with an Alan
Med Steve Coogan
Pressekontakt : Håkon Sverdrup, tlf: 23 04 86 96