Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. januar 2003 kl 23.20 Jaga

Kimble blir gårdsarbeier

Richard Kimble har fått jobb som altmuligmann på en bondegård i Kansas. Her nyter han freden sammen med den trivelige bonden og datteren hans.

Kimble blir snart knyttet til den unge jenta, Mallory, som forteller at moren hennes døde for et par år siden. Men det skal vise seg at moren lever i beste velgående. Hun har vært innlagt på et behandlingshjem for alkoholikere, og nå kommer hun tilbake for å gjenforenes med familien.

Samtidig er leiemoderen Karl Vasick igjen på sporet etter Kimble. Denne gangen fører det til at også politioverbetjent Gerard oppdager hvor rømlingen oppholder seg.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Richard Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie i 22 deler
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51