Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. desember 2007 kl 22.05 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Gift-alarmen går

Adekvat assistanse for Dalziel (Warren Clarke, t.v.) og Pascoe (Colin Buchanan) da gift-alarmen går i Wetherton. (Foto: BBC)
Adekvat assistanse for Dalziel (Warren Clarke, t.v.) og Pascoe (Colin Buchanan) da gift-alarmen går i Wetherton. (Foto: BBC)
Gift-alarmen går da en kvinne faller død om på handletur i den lille byen Wetherton. Dalziel og Pascoe frykter terrorisme.

Wetherton rystes da et dødelig kjemisk stoff tar livet av en kvinne på handletur i byens supermarked. Først frykter sjefsetterforsker Dalziel og førstebetjent Pascoe terrorisme. Så blir nok en kvinne blir funnet død, og etterforskerne holder muligheten åpen for at det kan være en seriemorder.

Suggesjon eller overlegg
Sporene leder dem til en staselig bondegård i trakten. Dalziel og Pascoe undrer seg over de mange gjestene som holder til i det flotte våningshuset. Det er tydelig at de deltar på et eller annet slags livssynskurs.

Den grusomme sannheten går etter hvert opp for etterforskerne. Enten er folkene på gården lokket med på et livsfarlig spill gjennom massesuggesjon, eller så er de frivillige deltakere i en grufull sammensvergelse.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelige hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 10
Kveldens episode: Guardian Angel
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel) og Colin Buchanan (Peter Pascoe)
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer