Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 6. juli 2003 kl 20.10 Pilot Guides: Kina

For de reisevante

Unge kroker krøkes på akrobat-skole i Shanghai. (Foto: Pilot Productions)
Unge kroker krøkes på akrobat-skole i Shanghai. (Foto: Pilot Productions)
På sin særegne og morsomme måte tar de unge ryggsekk-reporterne oss med til Kina, California, Georgia og Armenia, Tyskland, de greske øyer, Tunis og Libya, Nord-Italia, Polynesia, Portugal, Australia, Skottland og Venezuela.

Hver søndag i hele sommer blir det gjensyn med serien Pilot Guides der Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt. Og siden hvert femte menneske bor i Kina, hvorfor ikke starte der?

Turisme og taoisme
Megan McCormick ankommer Shanghai, Kinas århundregamle havneby og handelssentrum. Turisme, taoisme, akrobatikk og opium er stikkord for besøket. Neste stikkord er silke, og sentrum for Kinas silkeproduksjon (Suzhou) dukker opp etter noen mils reise på Keiserkanalen.

Kinas gule fjell
Min-fjellene ligger på enden av en ti timer lang togreise til Huangshan-provinsen. Megan gjør seg kjent med noen av de 6000 urtevekstene som høstes der, til bruk i kinesisk medisin. Fra Wuhan legger hun ut på en 30 mil lang båttur på Yangtzekiang-floden, Kinas lengste og mest vannrike elv (og verdens tredje lengste). På veien blir det et overblikk over den største konstruksjonen siden den kinesiske mur, kraftdammen på Yangtzekiang som ventes å stå ferdig i 2012.

Andre stoppesteder for Megan McCormick i Kina er Sichuan-operaen i Chongging samt den eldgamle storbyen Xi’an som Silkeveien sprang ut fra. Nylig er en 2200 år gammel samling terrakotta-krigere, 8000 i tallet, funnet her.

Neste uke kan vi utforske Tahiti og Samoa sammen med Ian Wright.


Innkjøpt program fra Pilot Productions
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57