Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 18. april 2005 kl 19.25 Sorte orm

Sorte orm og Baldrick i politikken

William Pitt den eldre, en av Englands mest slitesterke statsministre, krysser klinge med Blackadder.

Pitt d.e. fører krig med det revolusjonære Frankrike, og trenger mer penger. For å hindre Pitt i å bruke opp alle pengene til George IV, klekker Sorte orm ut en plan.

Men det er Baldrick som blir valgt til parlamentsmedlem, og han klarer ikke engang å finne ut hvordan kan skal støtte George.

Lord Baldrick
I et siste desperat forsøk blir Baldrick promovert til House of Lords. Men hjelper det? For som Sorte orm sier: "Stem på slike som Baldrick, og vi befinner oss snart på nivå med druidene!". Og han tilføyer: "Om du vil ha noe utført på den riktige måten, start dagen med å kvitte deg med Baldrick."

Om serien
Det er ikke riddermentalitet og høviskhet som står i fremste rekke for Sorte orm. Hans fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og seriene ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917.

Innkjøpt engelsk humorserie (1987)
Originaltittel: Blackadder the Third, sesong 3
Episodetittel: Dish and Dishonesty
Produsert av BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder), Tony Robinson (Baldrick), Robert East (prins Harry - prinsen av Wales), Tim McInnerny (Lord Percy – hertug av Northumberland), Peter Cook (Richard III), Brian Blessed (kong Richard IV), Elspet Gray (dronningen).
Pressekontakt: Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer