Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 17. oktober 2008 kl 20.45 Seks fot under

Tilbake på jobb

David betror seg til Claire. Foto: Warnerbros.
David betror seg til Claire. Foto: Warnerbros.
Selv om David er fortsatt sårbar etter at han ble overfalt, insisterer han på å gå tilbake til jobben. Keith er bekymret, men ingen av de andre i familien vet hvor dårlig David er - helt til han betror seg til Claire.

Under en familiemiddag sliter David med å holde maska. Spesielt da Ruth begynner å stille nærgående spørsmål om overfallet han var utsatt for. Under en minnestund får David et angstanfall, og da Claire tilfeldigvis ser ham, betror han seg om flere av de grusomme tingene som skjedde den kvelden.

David "tvinger" Keith til å gå tilbake til jobben slik at han ikke skal gå glipp av turneen med Celeste. Nate gjør endelig et forsøk på å få en ny jobb og går på et jobbintervju på en hundekennel. Men da Claire forteller ham hvor ille det er med David, bestemmer han seg for å hjelpe til på begravelsesbyrået.

Om serien
"Seks fot under" handler om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Nå er Lisa død, og Nate må starte på nytt.

Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker. "Seks fot under" er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av "Sopranos", "Krigens brorskap" og "Sex og singelliv". Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". "Seks fot under" har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Six Feet Under (sesong 4)
Episodetittel: Terror Starts at Home
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Matthew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher), Rachel Griffiths (Brenda Chenowitz).
Presseansvarlig: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53