Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 1. august 1999 kl 20.15 Trill rundt med Michael Palin

Trill rundt med Michael Palin (t)


NRK1 søndag 1. august kl 20.15
Trill Rundt med Michael Palin (7:10)

Palin utforsker Sør-Amerika

På reiseruten rundt Stillehavet er Michael Palin denne gangen kommet til Sør-Amerika. Her drar han på jakt etter Robinson Crusoe og Fredag, og finner ut at virkeligheten er mer interessant enn fiksjonen.
Øya der Robinson strandet i boka av Daniel Defoe ligger i Stillehavet, og Palin tar turen for å se om kanskje Fredag dukker opp.
Syvende etappe starter riktignok i Cape Horn der Palin tar den chilenske marinen nærmere i øyensyn, før han legger ut på båttur i sørdelen av landet. Der er det nemlig ingen veier, så båt er eneste framkomstmiddel!
På kveldens reise skifter også engelskmannen fra den ene ytterligheten til den andre. Han er først på verdens tørreste sted, Atacama ørkenen i Chile, deretter reiser han med tog til verdens høyest beliggende hovedstad, La Paz i Bolivia. Hovedstaden ligger 12.000 fot over havet, og togturen opp dit krever sine forhåndsregler.

Om serien
Michael Palin har reist jorda rundt på 80 dager og fartet fra pol til pol. I en serie på ti programmer følger vi skuespilleren, manusforfatteren og fjernsynsreporteren på hans mest ambisiøse og spektakulære reise; rundt verdens største hav, Stillehavet! Mange eventyrere har utforsket Stillehavsøyene, seilt langs kysten av Asia og Amerika, men ingen har tidligere reist \"trill rundt\". Palins mål er å besøke 18 land som grenser til havet som dekker en tredjedel av jordens overflate i løpet av ett år!
Med Beringstredet som utgangspunkt en tidlig sensommermorgen legger Palin ut på sin fascinerende reise på 50.000 engelske mil. På sin slentrende og humoristiske væremåte besøker han blant annet Russland, Kina, Vietnam, Filippinene og flere land i Sør-Amerika. I programmene kommer han i prat med over 300 mennesker og opplever fascinerende lokale skikker.

Om Michael Palin
Etter historiestudier ved Universitetet i Oxford, var Michael Palin manusforfatter og skuespiller i komikergruppen Monty Python på BBC (1969-74). Han har siden bidratt som manusforfatter og skuespiller i gruppens filmer, blant annet \"Monty Python og ridderne av det runde bord\", \"Profeten Brians liv og historie\" og \"Meningen med livet\". Han har også hatt hovedrollen i filmkomedier som \"Med svin på skogen\" og \"En fisk ved navn Wanda\". TV-seere kjenner han best fra de prisbelønte reiseprogrammene \"Rundt jorda på 80 dager\" (1989) og \"Pol til pol\" (1992).

NRK1 søndag 1. august kl 20.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
Michael Palin på verdens tørreste sted, Atacama-ørkenen i Nord-Chile.
Michael Palin i verdens høyest beliggende hovedstad, La Paz i Bolivia. (Foto: Basil Pao, BBC)

Reiseserie fra BBC
Ved Michael Palin
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18