Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. mars 2000 kl 22.00 Flekke United

Flekke United (ttv)


NRK1 torsdag 9. mars kl 22.00
Flekke United (2:14)

I kveldens episode av dokumentarserien \"Flekke United\" kastes Fernando fra Nicaragua inn i et ublidt møte med en regnfull og tåkelagt vestlandsnatur. Det er høst, og den lokale sauebonden Jan trenger hjelp til å sanke inn sauene sine fra sommerbeite. Samtidig reiser Aili hjem til Karasjok.

Fernando (17) og en gruppe optimistiske medelever fra UWC melder seg frivillig til å lete etter sauene. Det viser seg imidlertid at sauesanking krever beinhard kondis og utholdenhet...

Denne helgen reiser Aili (17) hjem til Karasjok. Selv om hun ikke kommer fra et annet land, har også hun fått erfare at det er store forskjeller mellom livet hjemme i Finnmark og livet i Flekke.
Aili har aldri tidligere vært så lenge hjemmefra. Derfor synes hun at det er veldig hyggelig å treffe igjen venninnene sine. Og lørdagskvelden tilbringes på fest i Finland.

Om serien
Hvert år kommer det 200 elever fra hele verden til den lille bygda Flekke i Sogn og Fjordane for å gå på det toårige internasjonale colleget United World College, UWC. I en dokumentarserie i 14 deler følger vi sju elever gjennom et helt år. Skolemiljøet blir som en verden i miniatyr. Det blir en tøff tid der de skal leve opp til skolens høye idealer og harde pensum, og tilpasse seg medelever fra 83 forskjellige nasjoner. Hvordan blir det å dele rom med fire andre som har en helt annen kulturell og politisk bakgrunn enn en selv?

NRK torsdag kl 22.00

Bilder
1. I kveldens episode av \"Flekke United\" møter vi Fernando (17) fra Nicaragua. (Foto: Randi Helland)

2. Aili (17) fra Norge reiser i kveldens episode av \"Flekke United\" hjem til Karasjok. (Foto: Randi Helland)

Egenprodusert dokumentarserie i 14 deler
Prosjektleder: Marit Bredesen, tlf. 23045377
Ide og opplegg: Randi Helland
Serieproducer: Cecilie Bugge

Pressekontakt i Fjernsynets info.avd.: Siri G. Meyer, tlf. 23048123