Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. april 2003 kl 19.55 Hospitalet

Med joggesko som arbeidsantrekk


Kilometerlange korridorer er blodårene i det store sykehuset. Her transporteres pasienter, senger og utstyr hele døgnet. Portørene går opptil tre mil om dagen. Ikke rart de har joggesko som arbeidsantrekk!

Bjørn Aspevik har vært portør i fem år, etter at han sluttet i det private næringslivet. Han ser det som et mål å gi omsorg og kjærlighet til de pasientene han triller rundt i det store sykehuset, "for de trenger det", som han sier. Møt ham i kveldens "Hospitalet".

Eksakt stråledose
Avdelingsoverlege Olav Mella og stråleterapeutene på Kreftavdelingen jobber med å få til den eksakte stråledosen inne i hodet til en pasient med en sjelden form for svulst på hjernen. Det er mye forarbeid, men endelig kan de begynne på selve behandlingen: Å bestråle svulstområdet daglig i en måned.

En annen pasient på Kreftavdelingen skal behandles av overlege Baard Christian Schem. Schem, som driver et forskningsprosjekt om hypertermi, har håp om at denne helt spesielle behandlingsformen skal kunne virke på enkelte krefttyper. Det er en behandling som innebærer at pasientens kropp varmes til 41,8 grader.

Studenter på visitt
Legestudentene Janne Melhus er på Intensiven for å få innsikt i hvordan denne avdelingen fungerer. Hun og medstudentene er på visitt hos noen av sykehusets hardest skadete pasienter. I tillegg skal de lære å bruke livreddende utstyr.

Om "Hospitalet"
På enorme Haukeland Universitetssykehus i Bergen blir rundt 150.000 pasienter behandlet hvert år. Her arbeider rundt 600 leger og 3.000 pleiere. NRKs filmteam har fått tilgang til steder på sykehuset der få andre utenforstående har sluppet til. Dokumentarføljetongen "Hospitalet" i åtte episoder gir derfor et unikt innblikk bak fasaden på et stort, moderne sykehus.

NRK Hordaland
En dokumenterføljetong i 8 episoder.
Regissør: Ole Egil Størkson
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 90158212,
Anne Marie Kvassheim