Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. april 2010 kl 20.15 Lisa goes to Hollywood

Den lange veien


Man må kjenne de riktige menneskene som kan sette deg i kontakt med de andre riktige menneskene, lærer Lisa Stokke. Men nå er presentasjonsvideoen og de nye bildene hennes klare for mulige oppdragsgivere, og Lisa er kjempefornøyd.

Regissøren Frank Megna tar på seg å gi Lisa en privat coachingtime der han driller henne for å forberede henne på en ekte audition. Lisa blir helt satt ut av et av spørsmålene og mister fullstendig konsentrasjonen. Men det gir henne også et puff til å gi alt for å komme seg opp og frem i Hollywood.

En mulighet?
Den respekterte castingagenten fra Frasier, Ron Digman, hjelper Lisa med å plukke ut de beste bildene hennes og sier han har en venn som kanskje kan hjelpe henne videre. Ron er veldig imponert over Lisa og setter henne i kontakt med Deborah Del Prete, som har produsert blant annet "The Wedding Planner" med Jennifer Lopez. Kanskje dette møtet vil bringe med seg noe godt på jobbfronten?

Om serien
Lisa Stokke har tatt med sine to små barn og sin mor ut på eventyr til Hollywood. Her skal det briste eller bære. Klarer hun å slå igjennom i verdens tøffeste filmindustri?

I løpet av seks episoder følger vi denne fargerike jenta fra Tromsø når hun skal finne seg en plass i en verden av ambisiøse, unge, og mer eller mindre talentfulle skuespillerspirer. Lisa blir raskt klar over at i Hollywood er det eksteriøret som teller.

Lisa har bestemt seg for at det er nå eller aldri. Skal hun prøve å få et internasjonalt gjennombrudd som skuespiller, så må hun gjøre det før det blir for sent. Det er med blandede følelser hun forlater London og ektemannen sin og tar barna med til drømmenes by. Full av pågangsmot kommer hun til det fine huset der hennes mor allerede har flyttet inn og venter på henne.

Lisa Stokke hadde sitt store gjennombrudd som musikalstjerne da hun ble plukket ut til en av hovedrollene i musikalen "Mamma Mia" i London. Da ABBA-general Bjørn Ulvæus ville vite litt mer om henne, ble han sjokkert over å høre at hun er norsk og fra Tromsø. Etter tre år på den såkalte "Fame"-skolen i Liverpool snakker hun flytende engelsk. Etter musikalen "Mamma Mia" har det fulgt flere roller i TV-serier og i spillefilmen "Lange, flate ballær 2".

Norsk dokumentarserie 2010
Produsert av: Feelgood Scene Film og TV
Produsent: Jørgen Steinheim
Prosjektleder, NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Sidsel Linden, 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900