Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. mars 2004 kl 18.30 Laura Trenter: Det brenner!

Tok-Reine

Tok-Reine er ikke helt som alle andre, og holder til i skogen (Foto: SVT)
Tok-Reine er ikke helt som alle andre, og holder til i skogen (Foto: SVT)
Da einstøingen Tok-Reine dukker opp på døren hos Frida om kvelden, blir barna selvsagt livredde. Men nå vet de i hvert fall at det ikke var han som brant inne i låven. Politiet kommer og henter ham, og mysteriet med lydene i uthuset er oppklart.

Da foreldrene til Frida kommer hjem, blir de selvsagt opprørte. De må også be om unnskyldning for at de ikke trodde på Frida da hun sa hun var redd for noe i uthuset.

Men mye er fortsatt uklart. Dersom det ikke var Tok-Reine sine beinrester i låven, hvem sine var det da?

Frida får en innkallelse til politiet fordi hun var tilstede ved låven rett før brannen. Dette gjør moren rasende. Hvorfor har hun ikke sagt noe? Bedre er det ikke for Frida at Christoffer og Isabelle rotter seg sammen mot henne.

Om serien
"Det brenner" er basert på en bok av forfatteren Laura Trenter, og handler om de to bestevenninnene Frida og Isabelle som ufrivillig blir dratt inn i en alvorlig politisak.

Det hele starter når de to smugrøyker bak en låve, og låven like etter brenner ned. Hvem tilhører beinrestene som politiet finner i asken? Og fremfor alt – slukket de sigarettene skikkelig før de syklet fra låven?

Barnas krimdronning
Laura Trenter er blant de mest leste barnebokforfattere i Sverige i dag, og er selv datter av kjente krimforfattere (Stieg og Ulla Trenter). Hun legger ikke skjul på at hun ble inspirert hjemme der familien gjerne diskuterte mord ved middagsbordet. Flere av bøkene hennes er filmatisert, og NRK1 har tidligere vist "Pappa politi".

I "Det brenner" møter vi Sally Frejrud Carlsson, som mange vil kjenne igjen som "Siw" fra dramaserien "Veddemålet" som nettopp ble vist på NRK1.

Svensk spenningsserie for barn i tre deler
Originaltittel: Det brinner!
Regi: Mikael Marcimain
Manus: Pernilla Oljelund
I rollene: Sofie Hamilton, Sally Frejrud Carlsson, Lena B Eriksson, Örjan Landström, Loa Falkman, Cecilia Frode, Anastasios (Stasse) Soulis m.fl.
Prosjektleder i NRK: Elin Raustøl
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97