Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 14. februar 2012 kl 22.25 Lovesikh - Premiere!

Konejakt på indisk


Sumeet Singh Patpatia er 27 år og singel. Foreldrene fra India forventer at han skal gifte seg med en jente som Gud har bestemt er den rette. For Sumeet er det utenkelig å dra ut på byen for å finne seg en dame.

Realiteten for en norskindisk sikh fra vestkanten er at når du bor hjemme hos mor og far, ikke drikker, aldri har klippet deg og aldri hatt sex eller kjæreste, er det ikke godt å vite hvor man skal starte. Bestevennen Chirag Patel har fikset et filmteam som fotfølger Sumeet mens han prøver å finne seg en dame, før foreldrene finner en for ham.

Indisk dating kultur
"Lovesikh" byr på morsomme og uventede situasjoner, men først og fremst handler det om en kulturkollisjon av dimensjoner. I jakten på kone får Sumeet oppleve alt fra speed- dating i Storbritannia til dating via kontaktannonser i New Delhi. Indisk dating-kultur kan virke som noe fra Henrik Ibsens tid – familien er med på å velge partner, og sex før ekteskapet er tabu.

Og mens kompisene heier på ham, utfordrer jentene han møter Sumeets dogmer, kvinnesyn og klesstil. Kommer Sumeet hjem til Norge med en brud til slutt?

En sikh av dimensjoner
I første episode blir vi kjent med Sumeet. En moderne norskindisk Oslo-gutt som vil finne den rette å gifte seg med. Jakten starter i Southall i London hvor den største sikh-befolkningen utenfor India bor. Her får Sumeet prøve seg på speed-dating. Han får kloke råd av gifte folk, både de som forelsket seg der og fra de som har "importert" sine ektefeller fra India.


Norsk realityserie i 7 episoder
Produsert av NRK (2011).
Produsenter: Veslemøy Hvidsteen, Vincent Reilly.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, telefon: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900.