Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. juli 2004 kl 20.00 Tinas mat

Deilige desserter

Tiramisu er blant dessertene Tina Nordström lager i kveldens program (Foto: Karin Lindqvist, SVT)
Tiramisu er blant dessertene Tina Nordström lager i kveldens program (Foto: Karin Lindqvist, SVT)
I kveld er det utelukkende desserter som står på menyen i Tinas mat. Det skal også handle om sliping av kniver og om verdens nordligste whiskydestilleri.

Tina elsker søtsaker, og i kveld boltrer hun seg med ingrediensene til de lekreste desserter. Den berømte italienske desserten tiramisu lager hun i en variant med aprikoser. Det blir også appelsinsalat med dadler og valnøtter samt vaniljeis med ristede hasselnøtter, hvit sjokolade og karamellsaus.

Hvordan kan man best ta vare på kjøkkenknivene sine? Tina gir oss tips og råd, og leverer knivene sine til en profesjonell knivsliper som viser hvordan sløve kniver kan bli som nye igjen.

I Gästrikland ligger verdens nordligste whiskydestilleri, og Sveriges eneste. Mackmyra Svensk Whisky ble startet av åtte studievenner i 1999, og har allerede etablert seg godt i markedet. Tomas Tengby har tatt turen dit for å se hvordan svensk maltwhisky blir framstilt.

Om serien
Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er i vår og sommer tilbake på norske tv-skjermer. Siden serien startet på Sveriges Television i februar 2001, har Tina presentert hundrevis av matretter for 1,5 millioner seere i hjemlandet. Hun er kåret til årets tv-personlighet i Sverige, og for tiden lanseres hun tungt også i USA og Kina.

De 15 programmene som sendes på NRK1 i vår og sommer, var den femte og nest siste omgangen hun laget i serien før hun tok en pause i desember i fjor. For tiden er det 13 programmer for amerikansk fjernsyn hun arbeider med, men til neste år er hun tilbake med en ny serie for SVT.

Tomas Tengby er som i tidligere programmer Tinas faste medprogramleder i serien.

Svensk matserie
Originaltittel: Mat
Serie 5, program 9
Med Tina Nordström og Tomas Tengby
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99

Hjemmeside: www.svt.se/mat
Tinas oppskrifter på nrk.no: www.nrk.no/mat/


LENKER
  • www.svt.se/mat  
  • www.nrk.no/mat/