Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. juli 1999 kl 19.30 Min hage

Min hage (ttv)


NRK1 torsdag 15. juli kl 19.30
Min hage
Hagemann og gullsmed

Nærmere 700 ulike vekster fra alle verdenshjørner trives i Knut Paulsens hage ved Heddalsvatnet i Telemark. Den 73 år gamle gullsmeden har også brukt hagen som inspirasjonskilde i sitt yrke. Frøkapsler og biller kan bli spennende smykker!
Knut Paulsen fra Notodden er et levende eksempel på at hagemennesker ikke er som alle andre. For hvor mange er det som gidder å vente i 20 år på at en plante skal blomstre for første gang? spør Britt Boyesen. Hun er reporter ved NRK Telemark og tar oss i kveld med til Knuts hage. Hageinteresserte over hele verden har satt sitt preg på den tre og et halvt mål store hagen ved Heddalsvatnet i Telemark. Med sine mange hundre arter er hagen et fargerikt skue.
73-åringen har vært lidenskapelig opptatt av alt som kan vokse og gro i hagen siden han fikk den første frøpakken med reddikfrø som guttunge. Siden har han tilbrakt så mye tid som mulig i hagen ved Heddalsvatnet.
I dag har han vel 700 forskjellige planter. Veldig mange av dem er fra fjerne himmelstrøk. Planter som egentlig ikke skulle vokse i Norge i det hele tatt. Men de vokser i Knuts hage. Han har også sjenerøst delt sine utrolige kunnskaper om hagearbeid og planter med NRK Telemark sine lyttere hver tirsdag de siste to årene.
Knut Paulsen har også klart å kombinere yrke og hobby på en glitrende måte - bokstavelig talt. Smykkene til hagemannen og gullsmeden Knut Paulsen viser hvilken inspirasjonskilde naturen kan være.
Men hva kan det være verdt å vente på i 20 år? - Dillpeoner, svarer Knut Paulsen. De færreste har sett disse blomstene. Men i kveld får vi sjansen til å nyte dette sjeldne synet.

NRK1 torsdag kl 19.30

Bilde (via Scanpix/Internett)
Knut Paulsen med en av sine egne \"bluesplanter\"
Foto: Telen/Glenn Vik)

Naturprogram fra NRK Telemark
Ved Britt Boyesen
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41


\0\0\0\0\0\0\0\0\0