Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. mai 2001 kl 20.02 Landsbylegane

Plutselig lidenskap

Patricia er kommet tilbake til hjembyen Cardale for at hennes kreftsyke datter Nicki skal gjennomgå en benmargstransplantasjon. Mens hun venter på utfallet av operasjonen, søker hun trøst og støtte hos barnsomsvennen David. Plutselig befinner de seg i hverandres armer.

David og Patricia oppdager at det nære vennskapet fra skoletiden har utviklet seg til noe langt mer. Selv om de er gift på hver sin kant, innleder de et lidenskapelig forhold.

Tøff kamp
I kveldens episode møter vi også Eric Johnson og Ben Jones, to gamle soldater som har bodd sammen i mange år og som nå står overfor sin tøffeste kamp.

Eric, som har fått vite at han har en ondartet hjernesvulst, ønsker inderlig å få snakket ut med datteren Sara. I stedet ender han opp midt i skuddlinjen i en heftig krangel mellom henne og Ben.

Og Andrew havner i tottene på Erics lege, dr. Patrick Berry.

Om serien
Sist sommer tok vi et foreløpig farvel med den populære britiske dramaserien ”Landsbylegane”. Nå er vi tilbake på legesenteret The Beeches i Cardale hvor de to legene David Shearer (Adrian Lukis) og Andrew Attwood (Gary Mavers) har måttet jobbe ekstra hardt
etter at Erica Matthews (Saskia Wickham) dro sin vei. Det tok sin tid å finne en som kunne erstatte henne, men nå har sykehuslegen Joanna Graham (Haydn Gwynne) sluttet seg til legeteamet på The Beeches.

I serien møter vi dessuten Davids kone Clare (Fiona Gillies). En gammel kjenning, den frittalende pensjonisten Alice North (Margery Mason), dukker også opp.

”Landsbylegane” gir også et godt innblikk i livet til innbyggerne i småbyen Cardale.
Gripende sykdomshistorier, fengslende profesjonelle dilemmaer og lidenskapelige kjærlighetshistorier har gjort serien til en publikumsvinner.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice (serie 7, episode 4)
I hovedrollene: Gary Mavers, Adrian Lukis og Haydn Gwynne
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53