Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. april 2002 kl 22.30 Sofa King Stupid - alt om ingenting

Heslig og beruset!

Jokkisjerva Mannskor legger ut på turné i denne episoden av
Jokkisjerva Mannskor legger ut på turné i denne episoden av "Sofa King Stupid". (Foto: NRK)
Ikke før har oppfølgeren til ”Heftig og begeistret” kommet på kino, før NRK lanserer sin egen versjon av dokumentarfilmen fra Berlevåg. I dokumentarserien om Jokkisjerva mannskör fra Jokkisjerva i Finland får du møte tre finner som synger høyere og fryser mer enn noen korsanger noensinne har gjort i det forblåste Nord-Norge.

For å sitere en av korets egne tekster: ”her brenner jäg mitt brennvin själv, her dyrkar jag min røk”. Koret bor i en liten hytte i det svært isolerte området nedenfor Homotoppen midt i svarteste Jokkisjerva. Langt fra vei vann og offentlige myndigheter bor de tre ungkarene Elvis, Perrkele og Filipp.

Filipp sitter i rullestol etter en krigsulykke – men han har beholdt geværet for å holde terrorbalansen dem imellom under kontroll. Som de fleste mannfolk som lever isolert, blir det mye kjekling – og alt er ikke bare gladvold. Den finske landsbykulturen viser seg fra sin verste side, og det er duket for en kulturkollisjon av de sjeldne når koret legger ut på norgesturne...

For å være sikker på at rim og frostrøyk skal være så autentisk som mulig har koret spilt inn alle sangene i et fryselager. Med temperaturer på under 30 minusgrader blir Berlevåg nærmest som en badstue i sammenligning.

Om ”Sofa King Stupid”
Hvis du liker å høre de kraftigste bannordene som finnes i det norske språk, fremført på trøndersk dialekt, kan ”Sofa King Stupid” være et godt alternativ til barne-TV!

Flere av NRKs kjente radiostemmer har tatt steget over til fjernsynet og laget seks tv-programmer der de sprer elleville sprell. I spissen står Petre-gutta Are Sende Olsen (”Bare Are”, ”Are og Odin”), Knut Folkestad (”Knut i Bygget”, ”Høyt” på Petre/P1) og Rune Nilson (”Kaliber”). I tillegg medvirker Guri Solberg (Petres ”Gusch”) og Kari Sørbø (NRK P1s ”Her&Nå”). Alle har sin debut på fjernsyn.

Program Riks Tyholt
Prosjektleder: njord.rov@nrk.no (tlf. 73 88 12 12)
Pressekontakter: Erik Bull(tlf. 73 88 16 47)

Foto:
Jokkisjerva Mannskor legger ut på turné i denne episoden av ”Sofa King Stupid”. (Foto: NRK)