Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. juli 2004 kl 20.00 Tinas mat

Husmannskost og tapas

Tina Nordström lager husmannskost. (Foto: Karin Lindqvist, SVT)
Tina Nordström lager husmannskost. (Foto: Karin Lindqvist, SVT)
Tina Nordström byr på skikkelig husmannskost i kveldens utgave av "Tinas mat", mens Tomas Tengby besøker tapasbarer i Barcelona.

Kålpudding, ovnsbakt helleflyndre med eggesaus og potetkaker med sopp og tomatsalat står på menyen i Tinas kjøkken. Den populære tv-kokken lærer oss også å lage en god skalldyrkraft.

Sterk mat og drikke
De utallige tapasbarene er en del av livsstilen i Barcelona. Tomas Tengby har tatt en runde i den spanske storbyen for å prøvesmake noen av spesialitetene. Han gir oss dessuten nye drinktips, også denne gang godt hjulpet av eksperten Ulrika Nyström, som i kveld blander drinker med spesielle ingredienser.

Om serien
Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er i vår og sommer tilbake på norske tv-skjermer. Siden serien startet på Sveriges Television i februar 2001, har Tina presentert hundrevis av matretter for 1,5 millioner seere i hjemlandet. Hun er kåret til årets tv-personlighet i Sverige, og for tiden lanseres hun tungt også i USA og Kina.

De 15 programmene som nå sendes på NRK1, var den femte og nest siste omgangen hun laget i serien før hun tok en pause i desember i fjor. For tiden er det 13 programmer for amerikansk fjernsyn hun arbeider med, men til neste år er hun tilbake med en ny serie for SVT.

Tomas Tengby er som i tidligere programmer Tinas faste medprogramleder i serien.

Svensk matserie
Originaltittel: Mat
Serie 5, program 12
Med Tina Nordström og Tomas Tengby
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Hjemmeside:
Tinas oppskrifter på nrk.no:LENKER
  • Hjemmeside:  
  • Tinas oppskrifter på nrk.no: