Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. desember 2005 kl 21.30 Operasjon Stella Polaris

Ettertraktet patent

Christina Forsius (Linda Zilliacus) blir angrepet og holdt i forvaring av nordmannen Backe (Bjørn Floberg). Foto: Jarowskij Ab.
Christina Forsius (Linda Zilliacus) blir angrepet og holdt i forvaring av nordmannen Backe (Bjørn Floberg). Foto: Jarowskij Ab.
En mørbanket Mikael Bergman våkner opp på sykehuset til nyheten om at Nordisk invest har tatt over aksjemajoriteten i Motala Stövel. Det kommer også for en dag at de to ingeniørene Pajunen og Norrgård en gang laget en verdensrevolusjonerende teknologisk oppfinnelse.

Fontell hadde fryktet at lederne i Sovjetunionen skulle kreve tilgang til patentet på oppfinnelsen, og overførte dette til selskapet Reflex som var indirekte kontrollert av Mobilia. Det betyr nå at Nordisk invest med nordmannen Backe i spissen kan få tak i patentet dersom de får tilgang til Jörgen Fontells aksjer i Reflex.

Mikael Bergman gjør nok et forsøk på å få Christina ut fra leiren til sekten. Han klarer å overbevise henne om at hans klient Pajunen ble myrdet slik at sekten skulle få kontroll over aksjene hans via datteren Lotta.

Bergman blir på ny kastet på dør, og på vei vekk fra sekten blir han stoppet av Christinas romkamerat. Det viser seg at hun er Pajunens datter, Lotta Pajunen.

Om serien
Da en av Mikael Bergmans eldste klienter blir funnet drept, dras advokaten inn i et farlig spill med lyssky aksjehandler og en økonomisk kamp om tredjegenerasjons mobiltelefoni. Midt i det hele forsvinner ekskonen med hans lille sønn.

Norske Bjørn Floberg spiller en av de sentrale rollene som oljemagnaten Backe. Hovedrollen som advokat Mikael Bergman spilles av den finsk-svenske skuespilleren Tobias Zilliacus. Hans klients død, striden omkring en merkelig sekt og en rekke dramatiske hendelser på den svenske børsen ser ut til å ha en sammenheng. En fellesnevner ser ut til å være navnet "Stella Polaris".

Innkjøpt finsk-svensk dramaserie.
Produksjon: Jarowskij Ab for FST/YLE, 2002
Regi: Martin Söder
I rollene: Tobias Zilliacus (advokat Mikael Bergman), Carl-Kristian Rundman (tv-redaktør Pelle Skarén), Jonna Järnefelt (Bergmans ekskone, Pia), Ivan M. Petersson (politimann Jonas Karlsson), Bjørn Floberg (Gjermund Backe, norsk oljemagnat), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Linden, tlf 23 04 98 41/ 909 55 364