Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 12. januar 2004 kl 19.35 Michael Moores USA

Det virkelige New York

I kveldens utgave av
I kveldens utgave av "Michael Moores USA" får seerne en guide til de sidene av New York du ikke finner i turistbrosjyrene.
En av Michael Moores medarbeidere plukker opp en gjeng virkelige turister på Times Square. Hun viser dem en bit av New York som turoperatørene ikke har fortalt dem om.

Michael Moore er også lei av at han alltid blir hevet ut når han oppsøker bedrifter i embeds medfør. Derfor leier han inn en rekke mennesker som kan oppsøke bedriften på hans vegne, en gjeng femåringer, tre undertøysmodeller, to kubanske bestemødre og en vakthund! Målet er oljeraffineriet Tosco som har en heller dyster ulykkesstatistikk.

Om Michael Moore
Michael Moore omtales som et helrødt fyrverkeri av en satiriker, aktivist og patriot. Han forarger og morer seere og lesere verden over med sin humoristiske, men flengende kritikk av maktmennesker, korrupsjon og dobbeltmoral i USA. Både i filmene, bøkene og tv-serien bruker han humor som våpen.

Moore slo gjennom med dokumentaren "Roger and Me" i 1989, og vant i 2003 Oscar for filmen "Bowling for Columbine" . I høst kom boka "Dude, Where’s My Country?" som suste rett til topps på New York Times’ bestselgerliste. Hans forrige bok, "Stupid White Men", var USAs mest solgte faktabok i 2002 og solgte mer enn fire millioner eksemplarer verden over.

TV-serien "The Awful Truth", som på norsk har fått tittelen "Michael Moores USA", er tatt opp i 2000. Likevel er den fortsatt skremmende aktuell.

Reprise på NRK2
Er du ute på byen fredag kveld, eller har lagt deg, kan du se "Michael Moores USA" i reprise på NRK2 mandager i prime time.

Innkjøpt amerikansk satiredokumentar
Originaltittel: The Awful Truth
Regissør: Michael Moore
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78