Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. november 2000 kl 20.25 Tore på sporet

Tore på sporet (ttv)


NRK1 lørdag 4. november kl 20.25
Tore på sporet (7:11)

Hvem var Ann-Elises foreldre?

Ann-Elise Vik Jakobsen fra Østfold ble født i USA i 1944. Da krigen sluttet reiste hun og foreldrene hjem til Norge. Nå er foreldrene døde, og det har dukket opp ting som gjør Ann-Elise svært nysgjerrig på fortiden.

Etter foreldrenes død ville Ann-Elise reise en tur tilbake til USA, siden hun alltid har følt seg tiltrukket av landet hun ble født i. Derfor søkte hun visum hos den amerikanske ambassaden i Oslo. Stort var sjokket da hun fikk beskjed om at hun ikke trengte visum fordi hun var amerikansk statsborger.

Fra denne dagen begynte Ann-Elise å undersøke om det var noe i hennes fortid som foreldrene ikke hadde fortalt. Var de ikke hennes foreldre likevel? Og når hun begynte å lete i foreldrenes papirer, viste det seg at alle spor av fortiden var blitt brent opp. Da tok Ann-Elise kontakt med Tore på sporet.

Bjørn Eidsvåg på scenen
Det har også Hannelore Bjortveit fra Grimo i Hardanger gjort. Hun kom til Norge som 4 1/2 åring i 1958. Nå har hun i flere år vært på leting etter mulige slektninger i Vest Tyskland. Ellers seiler Schjetnan-ekspedisjonen videre mot Stillehavet, og Bjørn Eidsvåg stiller i studio for å spille nye låter.

Underholdningsprogram produsert av NRK Sør-Trøndelag
Programleder: Tore Strømøy, 73 88 17 16
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956, anne.bekkevold@nrk.no

Bilde
Ann-Elise Vik Jakobsen begynte å lete etter sannheten om sitt liv da foreldrene døde. Hva resultatet blir, får du vite i kveldens Tore på sporet. (Foto: Tore Strømøy)