Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. november 2000 kl 20.30 Økotrim

Økotrim

NRK1 torsdag 23. november kl 20.30
Økotrim

Oljedirektoratet avskaffer sjefene

Er du lei av sjefer som styrer arbeidsdagen din? I så fall bør du søke deg jobb i Oljedirektoratet. Der skal de fjerne sjefene og jobbe i prosjektgrupper med selvstendig ansvar. Økotrim ser nærmere på denne nyorganiseringen, som er blitt godt mottatt av de ansatte.

Oljedirektoratet mener at de ansatte blir mer effektive ved å følge filosofien om at selvstendige, voksne arbeidstakere ikke trenger sjefer til å banke seg i hodet. De er i stand til å styre sine egne arbeidsoppgaver.

Fra siviløkonom til avisbud
Fire siviløkonomer, en sivilingeniør og en oberstmajor har det til felles at de alle er avisbud i Aftenposten. Økotrim har besøkt en av dem, en mann i 50-årene som er utdannet siviløkonom. Men han sliter på arbeidsmarkedet. Enkelte jobber er han overkvalifisert for, andre er han for gammel for. Bedriftene foretrekker nyutdannede, eller folk i den dynamiske 30-40-årsalderen. Vi følger ham på avisruta, og får høre om den vanskelige veien fra siviløkonom til bud.

Smartkort
Kveldens program fokuserer også på din framtid som kortbruker. I løpet av ett år kommer nemlig den lille brikken som skal erstatte alle kortene som fyller lommeboken din. Bankene, Posten og Telenor utvikler nå hvert sitt konsept med et såkalt smartkort, som kan brukes til de fleste tjenester, som bank, post, lånekort på biblioteket og inngangskort på jobben..

Økotrim har besøkt Universitetet i Oslo der smartkortet er blitt anvendt i et prøveprosjekt. Brukerne forteller om sine erfaringer med kortet.

Godt tilbud fra Statoil?
Statoil og andre energileverandører har begynt å tenke ut over de tradisjonelle måtene å levere energi på. Ved å basere seg på ulike energikilder, kan leverandøren gi forbrukerne et billigere og mer miljøvennlig tilbud. Økotrim ser nærmere på hva dette tilbudet innebærer, og om det er så godt som Statoil lover.

NRK1 torsdag kl 20.30

Egenprodusert økonomiprogram fra Faktaavdelingen
Redaktør og programleder: Steinar Mediaas, tlf. 23042553
Økotrims internettadresse: www.nrk.no/okotrim
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf. 23048123 (siri.gronning.meyer@nrk.no)