Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. september 2001 kl 23.15 Sterke kvinner

Fire generasjoner kvinner

Amanda Steward (Lea Thompson) på foto-oppdrag under første verdenskrig.
Amanda Steward (Lea Thompson) på foto-oppdrag under første verdenskrig.
I denne amerikanske miniserien blir vi kjent med fire generasjoner viljesterke kvinner: fotojournalisten Amanda Steward, hennes mor som i sin ungdom utvandret fra Europa til USA, hennes farmor og hennes egen datter. Vi følger kvinnene gjennom fem episoder der de kjemper for å overleve og lykkes.

Med Amanda (Lea Thompson) som forteller forflyttes vi i første episode til året 1894, når hennes mor, Annie Jermaine (Reiko Aylesworth), seiler over Atlanteren for å bli hushjelp hos en velhavende lege og hans familie i Washington D.C. Det går ikke lang tid før Annie utfordrer skjebnen og forelsker seg i sønnen i huset, noe hennes kommende svigermor, Veronica Steward (Ellen Burstyn), er svært misfornøyd med.

Søker lykken i Greenwich Village
Annie føder Amanda, som også er viljesterk og lidenskapelig. Etter foreldrenes død blir hun som 17-åring sendt til sin bestemor Veronica for å bo hos henne. Men på sin 21-årsdag tar Amanda sitt nye kamera og håndspeilet i sølv hun har fått av sin mor, og drar av gårde til Greenwich Village for å prøve lykken der som fotojournalist.

I Greenwich Village kommer hun inn i et miljø med kunstnere, poeter og feminister, og hun møter kjærligheten i James McClaren, en sexy, sjarmerende nyhetsfotograf.


Amerikansk produksjon
Originaltittel: ”A Will Of Their Own”
I rollene: Lea Thompson, Thomas Gibson, Ellen Burstyn, John Shea, Charlotte Ross, Eric McCormack, Sonia Braga og Faye Dunaway
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Amanda Steward (Lea Thompson) på foto-oppdrag under første verdenskrig.
2. Amandas myndige farmor, Veronica Steward (Ellen Burstyn).
3. Amanda Steward (Lea Thompson) møter feminister i Greenwich Village.