Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. juni 2003 kl 23.20 Advokatene

Hold om Rebecca!

Bobby Donnell (Dylan McDermott) og Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) i
Bobby Donnell (Dylan McDermott) og Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) i "Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
Advokat Rebecca Washingtons klient William Hinks er et borderline-kasus og en potensiell massemorder. I forrige episode av "Advokatene" lyktes han å smugle en bombe inn på kontoret til Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston. Rebecca og Lucy er til stede da bomben går av.

Rebbecca blir hardest skadd og må har blodoverføring for å overleve. Hennes mor er medlem av Jehovas Vitner og avviser blodoverføring i enhver form for medisinsk behandling, også på datteren.

Hastesak
Bobby kjører en hastesak for å få rettens tillatelse til å gi Rebecca blodoverføring, og dommer Hiller lover å se på saken. Er det sikkert at Rebecca tilhører Jehovas Vitner slik moren gjør? Vitner melder seg som kan informere om at de har vært på religiøse samlinger i den aktuelle sekten sammen med Rebecca.

Jehovas eller ikke
Mens tiden renner ut, gir Bobby ikke opp kampen for Rebecca. Hva er hennes eget standpunkt til blodoverføring der hun ligger og ikke kan svare for seg? Til retten forteller Bobby at Rebecca selv brøt med de fleste trosoppfatningene til Jehovas Vitner. Hun fikk selv utført en abort, og som advokat hjalp hun folk med å få innvilget skilsmisse. Og hun var tolerant overfor mennesker med en homoseksuell legning.

Senere på intensivavdelingen våker Bobby, Berluti, Lucy, Eugene, Gamble og Helaine over Rebecca.

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" sendes ut over våren (serie 5), som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Statsadvokat Helen Gamble er (Lara Flynn Boyle) er Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57