Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. november 2005 kl 19.55 Beat for beat

Nære relasjoner

Beat for beat: Jan Groth, Jonas Groth, Kari Iveland og Hilde Heltberg er deltagere i kveldens musikkonkurranse. (Foto: Erik Dyrhaug)
Beat for beat: Jan Groth, Jonas Groth, Kari Iveland og Hilde Heltberg er deltagere i kveldens musikkonkurranse. (Foto: Erik Dyrhaug)
De to lagene hos Ivar Dyrhaug i kveld kjenner hverandre svært godt. Det ene består nemlig av far og sønn, det andre av to gode venninner. Møt Jan og Jonas Groth mot Hilde Heltberg og Kari Iveland!

Jan Groth er for gamle rockeinteresserte mest kjent som vokalisten i legendariske Aunt Mary fra Fredrikstad. Men han har også fått et stort navn i kristne sammenhenger blant annet med sine tolkninger av Aage Samuelsens sanger. I dag jobber han som lærer på en ungdomsskole, men spiller mye ute i helgene, og er for tiden også plateaktuell.

Sønnen Jonas er kjent fra mange ulike musikkscenarier. Han startet, sammen med Stian Joneid, Brit-popbandet MaybeeZ i 1995. Deretter utviklet dette seg til en noe mer eksperimentell grunge-pop stil. I 2000 gikk begge to videre og formet bandet Glorious, som høstet meget gode kritikker. Jonas spiller på et stort repertoar innen pop-genren og hadde i sommer sitt eget show i Sarpsborg.

Hilde Heltberg er også en dame vi har hørt mye fra opp gjennom årene. Hun debuterte allerede i 1982 og har gitt ut flere plater. Det foreløpig siste albumet, "Don’t Come Closer", kom ut i 2004 og høstet strålende kritikker. På albumet har Heltberg samarbeidet med Kari Iveland som har skrevet alle tekstene til Hildes musikk.

Kari Iveland har også selv gitt ut plate, "Vektløs", og skrevet bok basert på sine tidligere spiseforstyrrelser. De to damene har med hell også samarbeidet tidligere. Og i kveld skal de i felleskap gå inn for å slå far og sønn Groth i Ivar Dyrhaugs musikklek!

Egenproduksjon fra NRK Underholdning
Programleder: Ivar Dyrhaug
Pianister: Trond Nagell Dahl og Gisle Børge Styve
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
Les mer: www.nrk.no/programmer/tv/beat_for_beat/

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • www.nrk.no/programmer/tv/beat_for_beat/