Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. februar 2007 kl 19.55 Beat for beat

Fargerikt firkløver

Kveldens to lag består av Sturla Berg-Johansen, Kjersti Berge, Tone Søyset Døving og Frode Alnæs. Ivar Dyrhaug er programleder. (Foto: Erik Dyrhaug)
Kveldens to lag består av Sturla Berg-Johansen, Kjersti Berge, Tone Søyset Døving og Frode Alnæs. Ivar Dyrhaug er programleder. (Foto: Erik Dyrhaug)
Det er fire allsidige personligheter vi møter hos Ivar Dyrhaug i kveld. På det ene laget er komiker og sangerinne Kjersti Berge og programleder og skuespiller Sturla Berg-Johansen. De kjemper mot artistene Tone Søyset Døvig og Frode Alnæs.

Kjersti Berge kjenner mange igjen fra den populære trioen "Kvinner på randen". Etter ti års samarbeid skiltes de tre damene i fjor, og energibunten Kjersti har siden brukt tiden på små og store eventoppdrag. Nå er hun også klar med sitt eget show som har fått det klingende navnet "Shukahara" .

I kveld skal hun sammen med lagkamerat Sturla Berg-Johansen få testet sine musikkunnskaper. Selv er Kjersti litt usikker på hvordan det går. – Jeg vet ikke om jeg har spesielt bra kunnskap om noe tiår, men om jeg måtte velge, kunne det blir 70-tallet. Jeg likte å leke hippie med fotlenke, drømte om å være indianer og elsket å synge protestviser, innrømmer Kjersti.

Gamle kjente
Det andre laget består av Frode Alnæs og Tone Søyset Døving som har til felles at de er fra samme sted. I fjor gjorde de stor suksess med låten "Det boble som rødbrus i magen".

Frode blir også beskrevet som en sjelden fugl i norsk musikkliv, og selv om han alltid vil være mest kjent fra Dance With a Stranger, har han de siste årene vært både komponist ved festspill, opphavsmann for revy og ellevill komiker. De siste årene har han bygd opp en gammel bydel i Kristiansund med kultur som motor og jobber for tiden med en egen soloforstilling som skal settes opp neste høst. I følge ham selv blir det en litt Ingrid Bjørnov- aktig greie om gitarens historie.

Levanger-jenta, Tone Søyset Døving, har flere små og store forestillinger bak seg, men akkurat nå er hun aktuell i en kabaret basert på Evert Taubes musikk og diktning. Kabareten spilles på Trønderlag Teater i disse dager, og Tone har rollen som Carmencita.

Egenprodusert musikkprogram fra NRK Underholdning
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no


LENKER
  • Les mer