Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 11. juli 2011 kl 23.00 Dokusommer: Den andre mannen

Olav H. Hauge og "den andre mannen"


Som ung mann, og til langt ut i livet, gjennomgikk dikteren Olav H. Hauge regelmessige kriser. Han endte flere ganger på det som den gang ble kalt sinnssykehus. I dokumentarfilmen "Den andre mannen" får vi inntrykk av Hauge som en ung drømmer, forfeilet gartner, galning og psykiatrisk pasient. Men også som en mann som fant fred med seg selv – og kjærligheten.Hauge kom til å se på sitt tidligere jeg som "den andre mannen".

I ungdommen alene og utstøtt, men mange år senere kalt "Vismannen", en feiret nasjonal poet. "Den andre mannen" er både en biografisk film og en poetisk reise i Olav H. Hauges univers.

Mennesket og litteraten
Filmen gjør oss kjent med Hauge som menneske og litterær skikkelse, og viser oss det livet han levde på godt og ondt. Han møtte store utfordringer, men klarte til slutt å bryte gjennom både egne og andres stengsler og hindre. Lite skolegang, tunge sinnslidelser, feirede litterære prestasjoner, og til sist: funnet av kjærligheten - nesten 70 år gammel. Dette er noe vi alle kan inspireres av.

Olav H. Hauge er en folkekjær dikter og er oversatt til over 30 språk. I filmen møter vi bl.a. Hauge selv, Jens Haukaas, Jon Fosse, Einar Økland, Bodil Cappelen m. fl.

Sendt tidligere.

Norsk dokumentar (2007)
Originaltittel: Den andre mannen
Produsert av: Flimmerfilm AS
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900