Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 28. november 2012 kl 20.45 Status Norge: Ungdom - nå til dags

Ung og presset


I dokumentarserien "Ungdom – nå til dags" ser vi på hva som er spesielt med ungdom i dag. Og kanskje kan det gi noen svar på hvilken morgendag vi har i vente?

Vi har alle vært unge, og ungdomstiden har sine fellestrekk som går igjen fra generasjon til generasjon. Hva er spesielt med våre 15-20 åringer i dag?

Tre ungdommer om livet
I serien møter vi 16 år gamle Mats som helst vil spille dataspill hele dagen. Mats innrømmer at han har skulket skolen for å spille, men nå som han begynner på videregående, har han ambisjoner om å slutte med skulkingen. Klarer han det?

Anette går i tredje klasse på toppidrettsgymnas i Tromsø og har som mål i livet å bli verdensmester på ski. Hun er en av stadig flere unge som går på idrettslinje. Anette setter så høye krav til seg selv at hun kan bli for nervøs. Klarer hun å få kontroll over nervene?

Inga skal reise til Polen og gå på videregående skole der i ett år. Stadig flere gjør som Inga og reiser til utlandet for å gå på skole. Hvordan vil det gå med Inga når alt foregår på polsk?

Press for å lykkes
I første episode ser vi at ungdom føler mer press for å lykkes enn noen gang. Særlig har utdanningsløpet blitt tøffere. I 1960 gikk de fleste ut i arbeidslivet etter sju år på skolebenken. I dag har de unge ikke noe valg, de må gå på skolen i minimum 13 år.

For 30 prosent av dem går dette ikke bra. Skillet mellom jenter og gutter øker, og det er særlig guttene som faller fra.


Norsk dokumentarserie i tre deler.
Produsert av NRK (2012)
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75, mobil: 414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.