Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 22. november 2002 kl 22.55 Bokbadet

Jonny Halberg i Bokbadet

Anne Grosvold har invitert forfatteren Jonny Halberg i Bokbadet i kveld (Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix)
Anne Grosvold har invitert forfatteren Jonny Halberg i Bokbadet i kveld (Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix)
Jonny Halbergs roman, ”En uskyldig tid”, er langt fra uskyldig, tittelen til tross. Ifølge anmelderne er boka ”rivende rå, burlesk og svart med pikante observasjoner”. Anne Grosvold er som vanlig bademester på Rockefeller.

Ikke et øyeblikk lar forfatteren leseren glemme mysteriet som er fortellingens utgangspunkt, nemlig hvem i all verden er Rein Skåde? ”En uskyldig tid” åpner som en fabel. En fremmed kommer vaklende ut av alpeskogen, halvt levende, halvt død i de sveitsiske alper. Han er helt ute av stand til å gjøre rede for seg. Etter en stund får innbyggerne i den sveitsiske landsbyen brakt på det rene at mannen snakker det fremmede språket norsk. Blodprøver tatt av den forkomne viser spor av blant annet arsenikk, og når han fraktes til Rikshospitalet, forstår vi også at romanen foregår i moderne tid.

Jakten på fortiden til den mystiske mannen settes i gang, først i politiet, deretter i media. Men ingenting gjør inntrykk på mannen fra skogene. Hans eneste erindring synes å ligge i setningen: ”Det er jeg som er Rein Skåde…”

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83