Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 31. mars 2004 kl 21.35 Forsytesagaen

Nye generasjoner, nye forviklinger

Franske Annette (Beatriz Batarda) er utilpass i ekteskapet med Soames Forsyte. (Foto: Granada Television)
Franske Annette (Beatriz Batarda) er utilpass i ekteskapet med Soames Forsyte. (Foto: Granada Television)
Det er gått en del år, og en ny generasjon av familien Forsyte vokser frem. Det ligger an til søt musikk mellom flere av de unge, og dette er ikke helt problemfritt. Soames sliter (som vanlig) med å vedlikeholde forholdet til sin kone Annette. Bedre blir det ikke når hun møter en sjarmerende franskmann.

Fleur, datteren til Soames og Annette, er blitt en ung kvinne. Det er tydelig at hun skjemmes bort av sin far, noe Annette misliker. Forholdet mellom Annette og Soames er kaldt og lidenskapsløst, og Annette virker utilpass.

Når Fleur har bursdag steller Soames i stand en svær feiring. På festen møter Annette franksmannen Prosper Profond, og de flørter. Betyr dette slutten på forholdet mellom Soames og Annette?

Alderen tynger
Jolyon begynner å få problemer med høyt blodtrykk og dårlig hjerte. Han får beskjed av legen om å roe ned for i det hele tatt å overleve. Jolyon forteller ingen av sine nærmeste om dette. Spørsmålet er om han tåler de kommende påkjenningene som de ulike intrigene vil medføre.

De unge treffer hverandre
På en gallerirunde treffer Soames og Fleur Irene og hennes sønn Jon. Jon og Fleur veksler blikk, og man aner at noe mer ligger i luften. Mistanken bekreftes når Fleur inviterer seg selv til gården til Holly og Val. Hun vet nemlig at Jon jobber på nabogården. Alt ligger til rette for et "tilfeldig" møte...

Om serien
Forsytesagaen er basert på John Galsworthys bøker om familien Forsyte, en serie med romaner som ble skrevet i perioden 1906-28. Galsworthy vant Nobelprisen i litteratur i 1932 for disse bøkene.

Handlingen foregår i England under Victoria-tiden, og serien følger familien Forsyte gjennom to tiår med lidenskap, sjalusi og intriger og deres forsøk på tilpasning til det moderne samfunnet som er i ferd med å vokse frem.


Innkjøpt dramaserie fra Granada Television.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: The Forsyte Saga
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41 (92 01 55 79)

I de viktigste rollene:
Damian Lewis (Soames Forsyte), Gina McKee (Irene Heron/Forsyte), Ben Miles (Montague Dartie), Rupert Graves (Jolyon Forsyte), Gillian Kearney (June Forsyte), Beatriz Batarda (Annette), Emma Griffiths Malin (Fleur), Amanda Ryan (Holly), Lee Williams (Jon), Julian Ovenden (Val)

Øvrige roller, blant andre: Olivia Lumley, Ann Bell, Laura Main, Oliver Milburn, Michael Maloney, Alistair Petrie.